Menu

Felmérés az „Innovációs és szellemitulajdon-védelmi körkép” elkészítéséhez

2005.11.10.

Tisztelt Vállalkozó/Vállalkozásvezető!
A Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) által elindított VIVACE program célja: a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, azok szellemi tulajdonvédelmi informáltságának, ismereteinek bővítése útján.

A program keretében Magyar Szabadalmi Hivatal a területi Kereskedelmi és Iparkamarákkal közösen működteti a szellemi tulajdonvédelmi információs pontok hálózatát. A helyi viszonyokat ismerő munkatársak itt naprakész információkkal, szellemi tulajdonvédelmi, ezen belül különösen iparjogvédelmi tájékoztatással állnak a vállalkozók, az érdeklődők rendelkezésére.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), mint a Magyar Szabadalmi Hivatal által létrehozott hálózat egyik Infopontjának működtetője részt vesz ebben az „Innovációs és szellemitulajdon-védelmi körkép? elkészítésében.
A cég fejlesztési tevékenysége, a vállalkozás működése során létrehozott új műszaki megoldások megfelelő jogvédelme, vagy akár árukészletének megújítása kapcsán előbb-utóbb mindegyik vállalkozásnak szüksége van, – (vagy lesz) – szellemitulajdon-védelmi ismeretekre illetve információkra. Ez az ismeretanyag ma már nélkülözhetetlen a különböző, külső források bevonására, illetve támogatásra irányuló pályázatok helyes kitöltéséhez is.
Az MSZH célja, hogy az Infopontok olyan információkkal szolgálhassanak, amelyeket Önök a legjobban tudnak hasznosítani. Ennek érdekében az MSZH összeállított egy kérdőívet, melynek segítségével a vállalkozások innovációs, illetve iparjogvédelmi aktivitásáról, valamint szellemi tulajdonvédelmi tájékozottságáról szeretnénk képet nyerni. Az MSZH bízik abban, hogy kapott adatok megyei, regionális valamint országos összegzéséből nyerhető információk nem csak közös munkánk hatékonyabbá tételére lesznek alkalmasak, hanem a felmérésben részt vevő cégek helyzetértékelését, döntés előkészítő tevékenységét is nagymértékben segíteni fogják.
Arra kérem, szánjon rá egy órát, hogy megismertessük tevékenységünkkel, s egy informatív beszélgetés során közösen töltsük ki a fent említett kérdőívet.
Kedvező válaszát várom időpont egyeztetés céljából 2005. november 21-ig (a 488-2000/2543-as telefonra, vagy a kaszala.lilla@bkik.hu e-mail címre.
Fáradozását előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Budapest, 2005. november 9.
Dr. Kaszala Lilla,
a BKIK munkatársa