Menu

Palotai terefere

2005.11.10.

Az elmúlt napokban Pécsi Ildikó színművésznő volt Hajdu László és Kiss Péter országgyűlési képviselők vendége a Csokonai Művelődési Házban.
A művésznőt egy olyan sorozat keretében hívták meg a szervezők, amelyben közéleti emberek beszélgetnek hétköznapjaikról, élményeikről, munkájukról.

A beszélgetés elején Pécsi Ildikó vette át a háziasszony szerepét, s József Attila: Thomas Mann üdvözlése című verssel köszöntött mindenkit, majd a két képviselőt faggatta munkájukról, családjukról. Szóba kerültek a kerületrészt érintő fontos dolgok is: így többek között a HUHA elkészülte, a Bocskai úti iskola jövőbeni megújulása, a hulladékhasznosítás. Ezután a művésznő is beszélt magáról, a Mesés játékok, játékos versek című könyvéről is, melynek rajzait menye Pártos Csilla készített. S hogy miről is szól a könyv? Álljon itt a könyv végén található ajánló!
„Kedves, kedves olvasó!
Légy a játszótársam,
Olvasd folyamatosan a könyvet,
Vagy játszd el, ha úgy van kedved!
Nevess nagyot a bohóccal,
Öltözz napocskának,
Légy Te a Bölcs Bagoly,
Oldd meg a problémákat!
Moss fogat Elefántkával,
Mert az nagyon fontos!
Tanulj Medvemamától
Tisztességet, sok-sok okos dolgot!
Szerezzen ez a mesekönyv
Örömet, szép napot!
S aki ebbe belelapoz,
Legyen nagyon boldog!
Szeretettel Pécsi Ildikó”
A könyve mellett mesélt a tavalyi balesetéről, s arról, hogy hogyan tudott sok-sok erővel, s családi biztatással talpra állni, meggyógyulni. A jó hangulatú összejövetel végén egy Palotai Boris novellát adott elő Pécsi Ildikó, majd zárásként József Attila: Altató című költeménye hangzott fel a színművésznő egyéni, humoros felfogásában.