Menu

Másodszor is ülésezik az új képviselő-testület

2019.11.05.

A bizottsági tagok, valamint a tanácsnokok megválasztásával folytatja munkáját az egyelőre csak húsztagú képviselő-testület szerdán.

Az október 29-i ünnepélyes hangulatú alakuló ülés után már is újra tanácskozik az október 13-i választások után felállt új XV. kerületi képviselő-testület Cserdiné Németh Angéla polgármester vezetésével. A szerdán 17 órakor kezdődő rendkívüli ülés napirendjén személyi jellegű kérdések szerepelnek.

Az ülésen a tervek szerint megválasztják az immár új struktúrában működő bizottságok vezetőit, tagjait. Mint ismert, a korábbi döntésének megfelelően a jövőben a Pénzügyi Bizottság, a Kerületfejlesztési Bizottság, a Kulturális Bizottság, a Népjóléti Bizottság, a Jogi Bizottság és a Budapest Bizottság keretében zajlik a testületi munka előkészítése.

Az alakuló ülésen döntöttek a tanácsnoki rendszer létrehozásáról is. A testület által választandó tanácsnokok egy-egy a kerület élete, fejlődése szempontjából fontos területért fognak felelni. Megválaszthatóak határozott időre egy meghatározott feladat elvégzésére, vagy éppen határozatlan időre egyes feladatkörök önkormányzati ellátásának figyelemmel kísérésére. Cserdiné Németh Angéla polgármester egy közrendvédelmi tanácsnok, valamint egy kerületek közötti egyeztetésért felelős tanácsnok megválasztására tesz javaslatot szerdán. A tanácsnokoknak tevékenységükről minden év szeptemberében írásbeli beszámolót kell benyújtaniuk a Képviselő-testületnek.

A képviselők megválasztják az önkormányzati tulajdonú cégek felügyelőbizottsági tagjait is. Ez érinti a Csapi-15 Kft., a Palota-15 Nonprofit Kft., a Palota-Holding Zrt., a Répszolg Nonprofit Kft., valamint az XV Média Nonprofit Kft. működését is.

A testület egyelőre csak húsz fővel dolgozik, miután az első ülésen dr. Pintér Gábor, a Fidesz korábbi frakcióvezetője és a választáson vesztes polgármester-jelöltje bejelentette: lemond mandátumáról és a Fővárosi Közgyűlés tagjaként folytatja politikai tevékenységét. Helyére a Fidesz kompenzációs listájáról kerül majd be egy új képviselő.

Fotó: Vargosz/XV Média