Menu

Ede bácsi nyolcvan éves

2005.10.18.

Az elmúlt héten Hajdu László köszöntötte az önkormányzat nevében Pintér Edét 80. születésnapja alkalmából és megköszönte a XV. kerületben végzett 40 éves munkásságát, a sport területén végzett tevékenységét.

-Én egy tróger gyerek voltam- mondta nevetve Ede bácsi. A tripoliszban, a XIII. kerületben születtem és aztán átszivárogtam ide. 1954-ben kerültem a sportpályára, majd 1970. augusztus 20. óta gondnokként, portásként tevékenykedek. De már én itt voltam korábban is, mert építettünk mindent. Az elmúlt évtizedek alatt sosem volt nekem a sportvezetőkkel gondom. Rám haragudhatnak, csak én ne haragudjak.
1968-ban, a Szállítómunkások SE 20 éves jubileumi sporthíradójában (amikor a Szállítók az NB I/B.-ben játszott) Pintér Edéről, mint az egyesület egyik legnagyobb szurkolójáról az alábbiakat olvashatjuk:
„Pintér Ede szállítómunkás, aki egyben a tömegsportfelelős az egyesületben, gyakran elmegy a vidéki meccsekre is.
-Néha vidéken mintha öt-hat játékosnak egyszerűen inába szállna a bátorsága- véli Pintér Ede. Április végén Várpalotán már feloldódott valahogy ez a félelem, okosan játszottak, s meg is szereztük mindkét pontot.” (Talán a mai játékosoknak is megfontolásra kellene felajánlani ezeket a gondolatokat!)
A polgármester úr szobájában lévő nosztalgiázó beszélgetésen részt vett Király Csaba alpolgármester és dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sport Központ igazgatója is. Szó esett például arról, hogy a lyukacsos, hálós mezben feszítettek a játékosok a 60-as években és megelevenedtek a hajdani 1967/68-as idény játékosai – ha csak szóban is-, úgy mint Bakk József, Alapi György, Bocsák Péter, Deésy György, Erdőss István, Federics Lajos, Kántor Károly, Kemerle Károly, Keul Márton, Kovács András, Kuszenda István, Magyarossy István, Matulai Pál, Németh Péter, Polgár Ferenc, Rixer Géza, Simitska István, Szabó István, Szabó László.
– Évente kétszer még összejövünk a hajdaniakkal, vagyunk vagy harmincan, de sajnos, egyre kevesebben- mesélte Ede bácsi.
Természetesen szó volt a mai magyar labdarúgás helyzetéről, majd a beszélgetés végén ajándékokkal köszöntötte az ünnepeltet Hajdu László.
-Az az előnyöd már velünk szemben megvan, hogy te már nyolcvanat is megélted és sokat láttál a magyar sportból abban az időben, amikor még sikere volt ennek a sportnak. Kívánok neked békés, boldog életet, nagyon jó egészséget!