Menu

Egy csapat, egy cél

2019.11.19.

Hosszú távon a legnagyobb kihívásnak a XV. kerület elöregedésének megállítását tartja és ehhez a fiatalok számára tenné vonzóvá a városrészt  Legárd Krisztián, a Mindenki a Tizenötödikért általános frakcióvezető-helyettese. Újabb testületi tagot mutatunk be.

Legárd Krisztián

Legárd Krisztián

Ismét elnyerte a 6-os választókerület egyéni madátumát Legárd Krisztián. A Mindenki a Tizenötödikért tagjai általános frakcióvezető-helyettesé választották a politikust, aki a következő öt évben is Rákospalota M3-ashoz tapadó részének lakóit fogja képviselni a testületben.

Hogyan értékeli az október 13-i választás eredményét?

A XV. kerületben Cserdiné Németh Angéla mögött felsorakozott végre egy sokszínű, de soha nem látott erős, egységes  és összetartó választási szövetség. Ezt a csapatot egyetlen cél kovácsolta össze: a városrész nyugodt, kiszámítható és biztonságos fejlődése. Ezek a jelöltek nagyon sokat dolgoztak azért, hogy a választók megismerhessék őket és elképzeléseiket. A kerület pedig hozott egy meghatározó döntést, és erős bizalmat szavazott nekünk és a polgármesternek. Az elkövetkezendő öt évben bizonyítanunk kell, hogy tudunk élni ezzel a nagyon erős felhatalmazással. Köszönjük minden kedves választónak a bizalmat!

Melyek a legsürgetőbb teendők a választókerületében?

Nagyon fontosnak tartom, hogy megépüljön végre az M3-as autópálya zajvédő falának hiányzó szakasza. Tudom, ez fővárosi feladat, és a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat hosszú ideig ígérgette is, de eddig valahogy nem sikerült még elkezdeni sem.  Nagyon bízom benne, hogy Budapest új vezetése gyorsan cselekszik és a környéken lakók életminőségét jelentősen javító falszakasz hamarosan megépül majd.  Kiemelt feladatnak tartom azt is, hogy választókerületemben minél több játszótér épüljön és szépüljön meg,  de a kutyafuttatókat is barátságosabbá kellene tenni a kutyusok és a gazdik számára. Nagyon fontos a közvilágítás további fejlesztése is, hogy folyamatosan zöldülő közterületeink még biztonságosabbá váljanak.

Mit tart a legfontosabb feladatnak a XV. kerületben rövid és hosszú távon? 

A legfontosabb most, hogy a kerület fejlődésének hatalmas lendületet adó északi főgyűjtő csatorna első szakasza mielőbb megépüljön, mert az ipari és lakóberuházások sorozatát indítja majd el. Természetesen kiemelt feladat  a választók felé tett ígéreteink szigorú betartása, ezért nagyon gyorsan be kell szerezzük például a CT- vagy MRI-berendezést, hogy rögtön rövidíthessük a várólistákat. Úgy látom, hosszú távon a legnagyobb kihívás megállítani a kerület elöregedését, amihez az kell, hogy a városrész a fiatalok számára is vonzó legyen, itt maradjanak, és máshonnan is idejöjjenek. Ennek érdekében pedig az indulásukat segítő fecskeházakra van szükség, és az építési szabályzatot is úgy kellene módosítani, hogy épülhessenek olyan kisebb társasházak is, ahova szívesen költöznek a gyerekes családok.

Legárd Krisztián az október 13-i önkormányzati választáson 53,19 százalékos részvétel mellett a voksok 49,46 százalékával szerezte meg a képviselői mandátumot a 6. számú választókerületben a  FIDESZ-KDNP színeiben induló Garabits Tamás  (37,16 százalék) az MKKP-s Pálmai Attila (6,8  százalék) és a független Határi Sándor (6,59 százalék)  előtt.