Menu

Hagyományos egészségnap a Rákos úton

2005.10.07.

Október első szombatján a hagyományoknak megfelelően – nyolcadik alkalommal – volt kerületi Egészségnap a Rákos úti Egészségügyi Intézményben.

Ekkor mindenképpen lehetősége nyílik azoknak egyszerre több szakrendelőt is felkeresni, akik amúgy nem jutnak el.
-Egy-egy ilyen alkalommal több mint ötszáz látogató is megfordul nálunk- mondta Dr. Neszt Kálmán főigazgató főorvos. A legtöbben a labor-, az EKG- és a nőgyógyászati vizsgálatokon vesznek részt, de szponzoraink is ilyenkor bemutatják cégüket és termékeiket. Az Egészségnapon is- mint általában-, a középkorúak és az idősebbek keresnek fel bennünket és szerencsére az esetek legnagyobb része szűrőjellegű.
Azoknál a személyeknél, akiknél valami problémát találunk, a teljes kivizsgálást javasoljuk. A célközönséget megtaláljuk ezeken az Egészségnapokon, hiszen olyanok jönnek, akik amúgy ritkán keresnek fel bennünket. Ezen a szombati egész napos „szolgálatban” minden szakrendelő várja az érdeklődőket, s a kerületi önkormányzat is segít minket azzal, hogy rendelőnként egy orvos és egy asszisztens munkabérét támogatja.
Már hagyománya van annak is, hogy a Sclerozis Multiplex Budapesti Egyesület bemutatkozik a tanácsteremben és az általuk készített termékeket árusítják. Emellett szintén évek óta ezen a napon kapják meg a tartósan hosszú ideig szoptató édesanyák jutalmukat, amely rendezvényt a kerületi ÁNTSZ és a Védőnői Szolgálat szervez.
A bemutatkozó asztalok között megjelent információs anyagával az Újpalotai Családsegítő Szolgálat is, melynek munkatársa Péterfi Mária elmondta, hogy ezen a héten indítják útjára lányok, asszonyok, kismamák számára a szabás-varrás tanfolyamot, melynek helyszíne a ÚCSSZ Retextil műhelye (Árendás köz 4-6.) és keddenként 15-17 óra között várják az érdeklődőket illetve ugyanitt működik a Háztartási Adósságkezelési Tanácsadó, ahol segítséget kaphatnak az arra rászorulók többek között ahhoz, hogy életvitelüket hogyan tehetik jobbá.

Kapcsolódó cikkek: