Menu

Német nyelvi táborban voltak a Hartyánosok

2005.10.05.

Iskolánkban már hagyomány, hogy szeptember táján – a vándormadarakhoz hasonlóan – felkerekedik egy csapat németül tanuló kisdiák, hogy tanáraik vezetésével bebarangolja Karintia már ismert és még felfedezésre váró tájait.
Idén se volt ez másként.

Szeptember 11-től egy héten át szívtuk magunkba a német nyelvet, kultúrát, hagyományokat?és a kristálytiszta alpesi levegőt. Ismerkedtünk, barátkoztunk az osztrák emberekkel, népszokásokkal, láttuk az itt élők mindennapjait.

Délelőttönként kemény iskolai munka és izgalmas kommunikációs gyakorlatok vártak ránk, délután pedig a jól megérdemelt barangolások.
Hegycsúcsok, zuhatagok, szurdokok, városok, templomok, múzeumok, „Milka” tehénkék, mormoták, habos kakaó, császármorzsa és ?aranymosás!
Lehetetlen felsorolni az élményeket, hát még kiválasztani a legeslegklasszabbat. Sebaj! Ráérünk még dönteni jövőre is, mert aki egyszer látta már ezt a tájat, újra visszavágyik.

Köszönetet mondunk a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottságának, a XV. kerületi MOS Bizottságának és a Fővárosi Önkormányzat Kisebbségi, Emberi, Jogi és Vallásügyi Bizottságának és a „Hartyán Alapítvány az Iskoláért” – nak a segítségért, mert lehetővé vált tanulóink számára, hogy eredeti környezetben tanulmányozhassák az osztrák kultúrát és nyelvet. Így tágabb látókörrel, szellemileg és lelkileg gazdagabban folytatják tanulmányaikat.