Menu

Vigadtak a „Kossuthosok”

2005.09.27.

Az ősz beköszöntével egyre több közösség búcsúztatja valamilyen mulatság keretében a nyarat. Így töltöttek el egy kellemes napot a Kossuth NOK pedagógusai, tanulói és szüleik is az elmúlt hét végén a Szántóföld úti Ifjúsági és Sportközpont napközi táborában.

Az időjárás nem volt igazán kegyes a jó hangulatú összejövetelhez- időnként eleredt az eső, ám ennek ellenére az aszfaltrajz verseny és néhány sportverseny. – Minden nagyszerűen sikerült- mesélte Morvai Zsuzsa, szabadidő-szervező. Szűcs Barna „bácsi” hősisen vezette a focimeccseket a salakpályán az egyre jelentkező csapatoknak. Közben az ebédlőben a kézműves foglalkozások sokasága -nemezelés, szalvéta technika, gyöngyfűzés, fonás, batikolás -vonzotta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A fák lomjai alatt bográcsban főtt huszonkét versenyre jelentkezett csapat változatos étele. Késő délelőttre megérkeztek a Komisz Kenyér együttes tagjai, akik már hagyományosan szolgáltatják összejöveteleinken a talpalávalót a táncházban. Őket Kovácsné Ladjánszki Tímea hívta meg hozzánk, aki egyben a tánctanítást is vezette. Délben az öttagú zsűri Deák János, elnök-igazgató vezetésével végigkóstolta az ételeket, melyek között szerepelt a hagyományos bográcsételek: gulyásleves, pásztortarhonya, csülök, pörköltök mellett pl. pulykahúsos raguleves az egészséges táplálkozás jegyében, de volt aki hot dogot, lángost illetve az ázsiai konyha remekeit varázsolta elénk.

A versenyt az 5. a oszt. gulyáslevese nyerte, melynek már az illata is igen fenséges volt. Ebéd után az időjárás enyhülésével a több mint hatszáz fős társaság hangulata csak fokozódott. A jókedvű társaság ezután még együtt töltött néhány órát, majd maguk után rendet és tisztaságot hagyva négy óra tájékán indult haza.

– Délután szervezett foglalkozás nem volt, de már nem is volt rá szükség, az összejövetel elérte célját. Egyetlen jókedvű társaság voltunk. Pakoláskor már senkinek nem okozott gondot, ami a gyülekezési időben nem tetszett, hogy kevés a szék!- mondta nevetve a program végeztével Morvai Zsuzsa.