Menu

Sportolási lehetőség a fogyatékosoknak

2005.09.27.

Szerdán délután a Száraznád NOK Pattogós utcai épületében megbeszélésre gyűltek össze az iskola vezetői, testnevelői; az önkormányzat részéről, Avarkeszi Béla civil referens, Varga József, az OMIS sport ügyintézője, valamint vendégként Szappanos Zoltán, a Fogyatékkal Élők Országos Sportszervezetének vezetője, a Bocsa Szakág vezetője, Kovács Judit, a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetségének elnöke, illetve több civil szervezet képviselője (Cortex Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért, a Down Alapítvány, a Vérképzőrendszeri Betegekkel Foglalkozó Alapítvány, a Nihon Újpalota SE képviselője- Szécsényi Attila, aki a fogyatékosoknak is tart karate oktatást)

-Megegyeztünk abban, hogy keddi és pénteki napokon 4-fél 6-ig a betegek, fogyatékkal élők ingyen használhatják a Pattogós utcai iskola tornatermét. A lehetőséget igénybe vevőktől csak két dolgot kérünk: egyrészt egy orvosi igazolást, hogy sportolhatnak, másrészt a helyszínen egy papírt alá kell írniuk, hogy saját felelősségükre sportolnak- mondta Avarkeszi Béla.

Az első lehetőség a sportolásra október 4-én adódik, amikor is gyógytestnevelő illetve a karate edző is segíteni fogja a fogyatékkal élőt abban, hogy kipróbálhassa, mit is sportolhat. Ezen a napon a korábbi megbeszélésen részt vevők újból leülnek egymással, hogy előkészítsék a november 12-i, szombati nagyrendezvényüket. Ugyanis a novemberi programon szeretnének a sportszövetség segítségével sportbemutatókat tartani az ezt a szolgáltatást igénybe vevőknek. Így többek között megismerkedhetnek az érdeklődők az ülő röplabdával, a kerekes székes sportokkal illetve az iskola gyógytestnevelői a tornaterem hatfelé osztásával lehetőséget biztosítanak arra, hogy minél több sportág bemutatkozhasson a fogyatékosok számára.

A programmal, a sportolási lehetőséggel a szervezőknek nem titkolt szándéka az, hogy a főváros, sőt az ország számára példaértékű, s egyben követendő legyen.