Menu

Palotai Randevú a BKIK-val

2005.09.23.

155 éves a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Ebből az alkalomból a „Kamarai Napok” budapesti programjaként szervezi meg a BKIK XV. kerületi Tagcsoportja a XV. kerületi Önkormányzattal közösen a „Palotai Randevú” rendezvényét szeptember 23-24-én, amely egyben a kerületi Mobilitási Hét záróakkordja.

A rendezvény fővédnökei: Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő és Tóth Imre, a BKIK tiszteletbeli elnöke, míg a program díszvendége Kiss Péter miniszter, országgyűlési képviselő.
-Programunk célja többrétű- mondta Lowescher Vilmos, a BKIK XV. kerületi Tagcsoportjának elnöke. Mivel a tagcsoportok helyi szinten a legfontosabbak, így szeretnénk a kamarát népszerűsíteni a vállalkozók valamint a lakosság körében. A szakmai programokat a szórakoztatással kötöttük össze.
-Olyan célokat tűztünk ki, amelyek megoldására égetően szükség van. Így pályaválasztási tanácsadással állunk az érdeklődők rendelkezésére- tudjuk, hogy a megfelelő szakmunkásképzés a jövőre nézve fontos feladat. Segíteni szeretnénk a tőkeszegény kisvállalkozások érdekeit, valamint szintén fontos feladatunk, hogy a lakosság értesülhessen arról, hogy melyek azok a vállalkozások, amelyekben megbízhatnak.
-Az elmúlt időszakban több olyan megkeresés is érkezett hozzánk a lakosság részéről, hogy egy-egy szakember milyen módon csapta be őket. Mi felvilágosítást adunk, hogy kikben bízhat; tőlük ajánlatot kérhet, s mivel olyan szerződéstervezetet is a kezükbe adunk, amely mind a kamarai tag (vállalkozó), mind a lakosság érdekeit képviseli, így bízhat bennünk. Mindehhez fontos tudni, hogy aki a BKIK tagja, arra az etikai kódex betartása kötelező.
-A kétnapos rendezvényen még egy nagyon fontos kérdésről esik szó: a tömbrehabilitációs programon belüli panelprogramról, amely kormányprogram. Ez minden lakótelepen élőt, s így az újpalotaiakat is nagyon komolyan érinti. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a BKIK XV. kerületi vállalkozóinak a bemutatkozásra, arra, hogy a lakosságot tájékoztassák tevékenységeikről. A helyszínen lesz olyan vállalkozó például, aki a helyben kötött szerződések esetén 15% kedvezményt ad a szolgáltatásából.
-A program sikeréhez a XV. kerületi Önkormányzat nagyban hozzájárult, hiszen a terület használatát, az áramvételi lehetőséget, a kommunális ellátást ingyen adja; a kulturális műsorok egy részét finanszírozza, valamint munkatársai a programok szervezésében nagy segítséget nyújtottak.