Menu

Újul, szépül az Újpalotai piac

2019.10.04.

Árusítóhelyek újultak meg, modern árnyékolást kaptak a felületek, aszfaltoztak, kátyúztak az idén 45 éves vásárcsarnok területén.

„Kellő odafigyeléssel, tervezéssel modernebb, higiénikusabb 21. századi feltételeket tudunk biztosítani a reneszánszát élő a piacozáshoz itt a XV. kerületben is” – jelentette ki Németh Angéla az Újpalotai piac megújított részeinek átadásakor. A polgármester emlékeztetett rá, hogy 45 éve épült a 3,5 ezer négyzetméter alapterületű vásárcsarnok. A vásártér különlegessége, hogy ez volt az első lakótelepi vásárcsarnok az országban.

A három hónapig tartó munkálatok során a következő fejlesztéseket hajtotta végre a kerületi piacokat üzemeltető CSAPI-15 Kft.:

  • áthelyezték, egységesítették a csarnokban található asztalokat;
  • a termelői asztalok áttelepítésével a Páskomliget utca felőli oldalon sikerült biztosítani a balesetmentes közlekedést;
  • a megújult területen az árnyékoló rolók felszerelésével sikerült megoldani az erős napfény és a huzat elleni hatékony védekezést;
  • megtörtént a csarnokon belüli ivókutak cseréje;
  • az árusok kipakolásának megkönnyítésére sárga csíkokat festettek fel;
  • a termelői piac területére 10 új kukát vásároltak;
  • aszfaltozták a gazdasági és a kis gazdasági udvart;
  • a piac egész területén kátyúzták a járó- és rakodófelületeket.

A munkákra a CSAPI-15 Kft. nettó 28 millió forintot fordított a 2019-es költségvetéséből.

A polgármester arra is kitért, hogy nehéz körülmények között történt meg a piaci beruházás.

„Mindezt ráadásul annak ellenére sikerült megvalósítanunk, hogy 9 hónap már eltelt az évből, és a kormánypárti és hozzájuk csatlakozó képviselők ellenszavazatai miatt még mindig nincs elfogadott költségvetésünk 2019-re” – mondta Németh Angéla, aki reméli, hogy kilencedik nekifutásra, október 11-én elfogadja a testület a kerület 2019-es büdzséjét.

A rövid ünnepségen köszönetet mondott a piac bérlőinek, vásárlóinak türelméért Szakály Kis Csilla, a CSAPI-15 gazdasági vezetője is. Megköszönte a munkálatokban résztvevő RÉPSZOLG Kft. munkáját, valamint az önkormányzat segítségét is.

Az eseményen jelen volt Tóth Imre (MSZP) alpolgármester, valamint Hajdu László (DK), a kerület országgyűlési képviselője, valamint több újpalotai testületi tag, például Bihal Dávid (MSZP) és Tóth Veronika (DK) is.

Az október 13-án újraválasztására készülő Németh Angéla korábban bejelentette, hogy polgármesterré választása esetén, biztos többséggel a testületben hamarosan dönthetnek a vásárcsarnok teljes megújításáról.