Menu

Felkészülési torna három helyszínen

2005.09.14.

Szeptember első hétvégéjén a BLF-Palota, a Bp. Honvéd és a Kőbányai Darazsak SE közötti megállapodás alapján három helyszínen fiú kosárlabda utánpótlás torna volt: a serdülő korosztályban a Palota Kupáért, a kadett korosztályban a Darázs Kupáért, míg a junior korosztályban a Honvéd Kupáért folyt a verseny.

A Palota Kupáért a Bogáncs utcai tornacsarnokban küzdöttek a fiúk. Ezen a helyszínen három napon keresztül pattogott a labda, s érkezett végül a kosárba.

A mérkőzések öt pontosabban hat csapat között zajlottak, mivel a XV. kerület testvérvárosának, Donki Kraljavec csapata versenyen kívül vett részt a tornán. Ők pénteken a BLF-Ziccer kadett fiúktól 72:101 arányban, szombaton pedig a BLF-Honvéd junior csapattól 60:110 arányban kaptak ki, míg vasárnap a BLF-Ziccer kadett/B csapatot 100:65 arányban legyőzték.

Az öt versenyben részt vevő csapat (BLF-Palota, Bp. Honvéd, KDSE, Univer KSE, KOKEC Euroliesing) előbb egymással, majd keresztbejátszással küzdött meg a döntőbe jutásért.

Pénteken két mérkőzés volt:
BLF- Palota – Bp. Honvéd 88: 65
KOKEC Euroleasing : Kőbányai Darazsak 51 : 55

A szombati mérkőzések eredménye:
Kőbányai Darazsak SE – Univer Kecskeméti SE 35 : 135
KOKEC Euroleasing – BLF-Palota 31 : 109
Bp. Honvéd – Univer Kecskeméti SE 84: 92
Univer Kecskemét SE – KOKEC Euroleasing 103 : 39
BLF – Palota – Kőbányai Darazsak 109 : 38

Vasárnap pedig már a döntőkre került sor:
Bp. Honvéd – KOKEC Euroleasing 132 : 24
Bp. Honvéd – Kőbányai Darazsak 159: 32
Univer Kecskemét SE – BLF – Palota 68:58

A végeredmény pedig vasárnap kora délutánra megszületett:
1.Univer KSE
2.BLF-Palota
3.Bp.Honvéd
4.Kőbányai Darazsak SE
5.KOKEC Euroliesing

A Palota Kupa tornáján a legtöbb pontot dobó játékos Kovács Koppány ( BLF-Palota) lett, aki 109 pontot dobott a mérkőzések során.

A palotai versennyel egyidőben, ám csak szombaton és vasárnap zajlott a VII. Darázs Kupa utánpótlás kosárlabdatorna Kőbányán, a Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakközépiskola tornatermében, amely a házigazdák, a Kőbányai Darazsak győzelmével zárult.

Míg szombaton a BLF két mérkőzéséből egyet megnyert, egyet pedig elveszített
(KDSE – BLF-Palota 77-59, Univer KSE – BLF-Palota 57-82), addig a másik két mérkőzésen a Bp. Honvéd mindkét meccsét elveszítette (Univer KSE – Bp. Honvéd 87-52, KDSE – Bp. Honvéd 77-29). Így vasárnapi napon nagy küzdelem volt, melyen a BLF-Palota a Bp. Honvédot 101-42 arányban, míg a KDSE az Univer-KSE-t 93-62 arányban győzte le.

Így alakult ki a végeredmény:
1.Kőbányai Darazsak SE
2.BLF-Palota
3.Univer Kecskemét SE
4.Bp.Honvéd

A legjobb dobó címet Nepp László, a BLF-Palota játékosa nyerte el, aki egymaga 64 pontot dobott.

A csapatok legjobb játékosai pedig a következők lettek:
Theisz Attila (BLF-Palota)
László Bálint (Bp.Honvéd)
Csorvási Levente (Univer-Kecskemét SE)
Takács Norbert (Kőbányai Darazsak SE)

A Honvéd Kupa a Budapesti Honvéd SE Dózsa György úti termében zajlott, ahol különböző betegségek illetve technikai problémák miatt a XV. kerületi BLF-Palota csapat nem vett részt.