Menu

Egymásra találtak

2019.09.27.

Ismét sikeres volt a kerületi állásbörze, ahol több mint 40 standon várták az érdeklődőket a cégek és intézmények.

Péntek délelőtt megnyitotta kapuit a Sződliget-házban az állásbörze, amelyet a XV. kerületi önkormányzat és a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI) szervezett. A kínálat idén is változatos volt, hiszen a felsőfokú, illetve szakképzettséget igénylő ajánlatok mellett több cég kínált olyan munkalehetőséget, amelyhez sem különösebb szaktudás, sem iskolai végzettség nem kell. A résztvevőket Németh Angéla köszöntötte, aki beszédében kiemelte: a XV. kerület polgármestereként kiemelten fontos számára, hogy az itt élő emberek, családok biztos megélhetéssel, jövedelemmel rendelkezzenek. A városrész első embere felhívta a figyelmet arra, hogy a börzén a XV. kerületi önkormányzat cégei és intézményei is képviseltetik magukat, gratulált a szervezőknek, Szabó Zsolt vállalkozásokért felelős referensnek és   Geist Gábornak, a MUFTI munkatársának, majd stílszerűen jó munkát és sok sikert kívánt az állásbörze  szereplőinek.

A kiállításra több mint negyven, a kerületben (is) működő cég jelentkezett. Ott volt a többi között az OBI, a Praktiker, a KFC, a DPD Hungária Kft., a Magyar Posta, a MÁV, a Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF), a Globomax Kft., a Peter Müller Haustechnik Kft., a Szántai Árnyékolástechnika, a Teletál  Ételfutár Kft. és még számtalan, a városrészben működő vállalkozás. Önálló standdal várta az érdeklődőket a Polgármesteri Hivatal, a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény (Rákos úti SZTK), a GMK, az Egyesített Szociális Intézmény, az Egyesített Bölcsődék, az Újpalotai Egyesített Óvodák, az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ, a Palota-15, a Palota Holding, a Répszolg, Budapest Főváros Kormányhivatala és a Magyar Honvédség toborzó tisztje is.

A börzén az álláskeresőknek, a váltani akaróknak, az először munkába állni készülő, végzős középiskolásoknak, a még dolgozni akaró nyugdíjasoknak munkajogász, munkaközvetítő cégek, iskola- és nyugdíjas szövetkezetek is segítettek eligazodni a munkaerőpiac szövevényes világában. Ott voltak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szakemberei is, hogy segítsenek megtenni az első lépéseket azoknak, akik vállalkozás beindításán törik a fejüket, vagy már belevágtak, de elakadtak valahol, és az érdeklődők a grafológus tanácsait is meghallgathatták.

Az idei rendezvény már része annak a programnak, amelyet a vállalkozásbarát XV. kerületi önkormányzat indított az év elején, hogy ne csak a kerületben élőkkel, de az itt működő cégekkel is folyamatos párbeszédet folytathasson. Ennek jegyében indult el év elején az a fórumsorozat, amelynek során a polgármester találkozott a kerület legnagyobb adózóival, majd a kis- és mikrovállalkozások képviselőivel, hogy megbeszélhessék legfontosabb problémáikat, együttműködésük pedig szorosabbá és mindkét fél, de elsősorban a kerület számára hasznosabbá válhasson. Ezt a cél szolgálja az a gyorsítósáv is, amelyet az önkormányzat nyitott a kerületi vállalkozásoknak ügyeik gyorsabb intézéséhez, és ezért dolgozik már egy éve a hivatalban a vállalkozásokért felelős referens.