Menu

Egy hónap alatt új burkolat

2005.08.31.

Augusztus 29-én ünnepélyes keretek között avatta fel Hajdu László polgármester és Szaniszló Attila, az Újpalotai Vásárcsarnok ügyvezető igazgatója a csarnok új, gress lapburkolatát.

Az ügyvezető köszönetet mondott a megjelenteknek: többek között Hajdu László polgármesternek, Gyurcsánszky János alpolgármesternek, Dr.Lechner Gabriellának, az ÁNTSZ XV. kerületi tisztifőorvosának, Németh Tibornak, a Városüzemeltetési Osztály vezetőjének, Moór Árpádnak, az Igazgatási Osztály vezetőjének.
-Köszönet illeti az önkormányzatot, amely egy emberként állt az ügy mellé, hiszen 2001 óta egy szigorú rendelet alapján szükséges a csarnokok burkolatát megfelelővé tenni. A beruházás által egy sokkal modernebb vásárcsarnok valósulhatott meg. Külön köszönet illeti a környéken lakókat, akik türelemmel viselték az itt folyó munkálatokat.
Hajdu László polgármester emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt ezen a helyen sokszor volt füst és korom, s a tűzoltóknak is sok munkájuk akadt.
-A csarnok alapvető környezetét fel kellett újítani: a több mint ezer négyzetméter új burkolat mellett az elektromos hálózat, illetve a szennyvízvezető hálózat is felújításra került.
A polgármester elismerően szólt arról, hogy a korábbiakban is tisztességgel működő vásárcsarnok az értéknövelő megújulással a kerületi kereskedelem számára is fontos.
– A piacnak a konkurens bevásárló központok mellett is talpon kell maradnia, s ez a felújítás azért is fontos, hogy a vásárlók sokkal szebb, kulturáltabb, higiénikusabb környezetben végezhessék el vásárlásaikat.
Amint Szaniszló Attila elmondta, alig egy hónap alatt ment végbe a felújítás ( július 9- augusztus 8.), s ezen időszak alatt csupán két napig- a bontás idején- nem üzemelt a csarnok.
Hajdu László pedig arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy ez a felújítás, megújulás összesen közel bruttó 22 millió forintba került, s a tervek szerint még a külső arculat változtatására is sor kerülhet majd. Hiszen jelenleg a szabadtéri árusok, őstermelők standjai nem mutatnak egységes képet.
-A fejlesztés, a bővítés, a továbbterjeszkedés azonban korlátozva van, mivel szűk a hely, s bár lakossági igény van arra, hogy az ABC-üzlet területe bővülhessen, s többen tudják megközelíteni a helyet- ennek megoldásához vezető út még gondolkodás tárgya.
-Szükség van a Wesselényi utcai piac felújítására, burkolatának cseréjére, illetve a Kolozsvár utcai piac megújulására is. Azt szeretnénk, ha az utóbbi továbbra is őstermelői piac maradna úgy, hogy közben az arculata illetve a parkírozás megoldódna: vagyis más elhelyezéssel és kereskedelmi kultúrával mindez megoldható lenne.