Menu

Az égiek is megkönnyezték

2005.08.31.

Vasárnap Budai Péter halálának első évfordulóján a sport és a megemlékezés jegyében voltak programok az Ifjúsági és Sportközpont Szántóföld úti telepén.
Reggel 10 órakor dr. Géczi István, igazgató emlékeztette az egybegyűlteket arra, hogy egy évvel ezelőtt megfogadta, emléket állít Budai Péternek, a sportvezetőnek, aki 26 évet dolgozott a kerületért.

Dr. Pálinszki Antal, alpolgármester ezután néhány gondolattal emlékezett munkatársára.
-Egy év telt el Péter nélkül, akivel tizennégy évet dolgoztam együtt. Ez alatt az időszak alatt nap mint találkoztam mosolyával, segítőkészségével. Ő úgy volt hivatalnok, hogy nem is volt igazán az. Ezen felülemelkedve emberként sokat segített mindenkinek. Az a sport, sportélet, ami a kerületben van, annak szervezésében, elindításában, a sporttelep megszervezésében mind-mind részt vett. Úgy gondolom, ilyenkor nem a szavak fontosak, hanem az, hogy emlékezzünk egy olyan kollegára, aki sok jót tett értünk szívvel-lélekkel dolgozott. Ennek szellemében emlékezzünk rá!
Az emlékfát (tujafenyőt) ezt követően Budai Péterné részvétele mellett Hajdu László polgármester és dr. Pálinszki Antal közösen ültette el. A fácska előtt pedig egy emlékszikla áll, rajta a felirat: Budai Péter emlékére 2005. Mindezek pedig az „Emlékkert”-ben kaptak helyet.
A megemlékezés ezután sportbemutatóval folytatódott, ám az időjárás nem tette lehetővé, hogy az eredetileg tervezett szakágak (atlétika, kosárlabda, labdarúgás, tollaslabda, röplabda) tarthassanak bemutatót. A pályák használhatatlansága miatt csak a legkisebb labdarúgók és a kempósok mutathatták be tudásukat, majd kiemelkedő sportolók részvételével sportfórum volt. Az érdeklődők Lipták Mihállyal, a BLF kosárlabda utánpótlás edzőjével, Lovász Gábor, kempó világbajnokkal, Szalay Évával, az évszázad röplabdázójával, Takács Mária súlyemelő világbajnokkal és Sági Ferenc többszörös maratoni futó bajnokkal beszélgethettek a szakág szépségeiről, s eleveníthették fel a múltat, a közelmúltat.
Dr. Géczi István az alábbi szavakkal zárta le a több mint egyórás beszélgetést:
-Tartsunk meg jól a szívünkben azokat, akik valamikor, valamilyen segítséget adtak ahhoz, hogy mi magunk is többek legyünk, s többet tudjunk átadni a gyerekeknek.
A beszélgetés után a jelenlévő sportvezetők, sportolók, Budai Péterhez közel álló személyek emléklapot vehettek át Németh Angélától, a XV. kerületi Sportiskola SE elnökétől, majd a közös ebédet követően kora délután a rákospalotai temetőben Budai Péter sírjának koszorúzásával ért véget a megemlékező összejövetel.
Itt először Baracskay Éva, a MOS Bizottság tagja emlékezett néhány szóban a sportvezetőre, majd Szalay Éva, Németh Angéla, Osváthné Brett Ildikó, az OMIS Ifjúsági és Sport csoportjának munkatársa és Nagy Péterné, az Ifjűsági és Sportközpont munkatársa helyezte el a közös koszorút Budai Péter sírján.

Kapcsolódó hírek: