Menu

Fesztivállal búcsúztak a nyártól

2005.08.30.

A Karácsony Benő park adott otthont a Palota Fesztnek, melyet a Rákospalota a Mi Otthonunk Egyesület szervezett augusztus utolsó szombatjára.

S bár a fellépők közül néhányan megbetegedtek, s ennek megfelelően egy kicsit átalakult a program, akik ellátogattak a parkba, jól érezték magukat.
Délelőtt a gyerekeket karate és ügyességi bemutató várta, majd délben Kiss Péter, miniszter úr köszöntötte a családias hangulatot élvezőket.
Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy épp azért szervezi meg a Rákospalota a Mi Otthonunk Egyesület immáron másodszor a PalotaFesztet, hogy egy kis hagyománya legyen otthonunk szebbé tételéhez.
-Az angol mesterszakácsokat sokmillióan tekintik meg a Spektrum televízióban, akkor mi miért ne tennénk a mi tudásunkat, kultúránkat hungaricumunkat az ablakba. S azt mondják, hogy azok az igazán sikeresek, akik meg tudják mutatni a saját specifikumukat. A PalotaFeszt szervezői is hagyományt teremtenek ezzel a rendezvénnyel, hiszen egy olyan karaktert mutat be, ami bennünk van: szórakozni, együtt lenni, találkozni. Ami a legnehezebb időkben is segítette a családokat, hogy egymással sikeresebbek vagyunk. De azt tudjuk, ha a szomszéd gazdagodik, attól még a mi problémáink nem oldódnak meg. De ahol figyelünk egymásra, a szomszédra, ha közösség van és lesz, akkor a hagyományok megteremtődnek.
A miniszter úr köszöntőjét követően a Gasarol együttes, majd bűvészshow és fakírbemutató szórakoztatta a közönséget. Ayala humort hozott, míg Dömölki Ágnes a tavalyi Idősek Ki Mit Tud?-jának győztese jó dallamokat. Mary Zsuzsi, Harangozó Teri, Aradszky László a nosztalgia hullámaira varázsolt el mindenkit. Este a V-TECH együttes, majd egy másik stílus: a Csorba zenekar táncoltatta meg a közönséget. Közben tüzijáték is volt, illetve ehetett-ihatott mindenki kedvére: volt, sör, virsli, üdítő, fagylalt.