Menu

Ifi Feszt harmadszor

2019.09.20.

Idén is népszerű volt a XV. kerületi Ifjúsági Fesztivál.

Idén is megrendezte a XV. kerületi Ifjúsági Fesztivált a városrész 12-18 éves fiataljainak a XV. kerületi önkormányzat és a XV. Kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK), valamint a társszervezők: a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagszervezetei. Ez volt a harmadik ilyen találkozó, amelynek ezúttal nem a Kontyfa,  hanem a Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott helyet. A rendezvényre idén is sok diák érkezett, bár az Észak -Pesti Tankerületi Központ felügyelte kerületi iskolák az utolsó pillanatban lemondták a részvételt.
A gyerekeket idén is tarka programok várták a színházteremben, ahol külön standon mutatkozott be a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, a Kerületi Rendőrkapitányság, az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központ, a Labirintus 15 (Iskolai Szociális Munkások), a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI), a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a Drogprevenciós Alapítvány, a Kikötő Ifjúsági Közösségi Sziget, a Lézer park, a Felelős Szülők Iskolája, a Kölyökpark Játszóház, a Szeretetszalag Mozgalom, az Erasmus+, az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja és a Kalandpróba Alapítvány.
A diákcsoportokat zenés megnyitóval köszöntötték a Hubay Jenő Zeneiskola növendékei, majd a GYIÖK tagjai ismertették annak az iskolák közti játékos vetélkedőnek a menetét, amelyen a gyerekek 10-20 fős csapatokban vettek részt.  A napot keretbe foglaló játékot színpadi programok színesítették: volt capoeira, graffiti, kívánságfal, rendőrautó-bemutató, aki pedig mozogni akart, zumbázhatott Jucussal, táncolhatott a Szilassal, az udvaron pedig kipróbálhatta a 3 pályás eurobungee-t, a bungee runt, a rodeoballt, de szumózhatott is.

Fotó:  Vargosz XV Média