Menu

A polgármester nyilvános költségvetési egyeztetést kezdeményez

2019.09.20.

Németh Angéla polgármester keresi az együttműködést az eddig nemmel szavazókkal is.

„Eddig nyolc nekifutásra sem sikerült megalkotnunk a városrész költségvetését. Azonban hiszem azt, hogy a képviselők és a frakciók mostanra megértették, hogy mit várnak tőlünk a XV. kerületiek. Rákospalota, Pestújhely és Újpalota lakói azt szeretnék, hogy tegyük félre politikai érdekeinket és céljainkat, dolgozzunk közösen az itt élő közel 80 ezer lakos mindennapjaiért, tegyünk eleget elemi kötelezettségeinknek” – írta Németh Angéla polgármester abban a levélben, amelyet a képviselő-testület frakcióvezetőinek és frakcióval nem rendelkező képviselőinek küldött el, nyilvános egyeztetésre invitálva őket.

A Kúria ugyanis felszólította a testületet, hogy alkossa meg a 2019-es büdzsét és erre október 11-ét szabta határidőül. A polgármester beterjeszti a megszabott időig a költségvetést, előtte azonban meg szeretné ismerni valamennyi frakció, képviselő véleményét, javaslatát.

Az egyeztetést 2019. október 1-én a kedd 16 órakor tartják és sajtónyilvános lesz – vagyis a XV. kerületiek értesülhetnek róla, hogy melyik párt milyen konkrét javaslattal, ötlettel áll elő a költségvetéssel kapcsolatban. A résztvevők szeptember 27-én megkapják a költségvetés tervezetét, hogy annak pontos ismeretében tehessék meg észrevételeiket.

„Hiszem, hogy kimunkált javaslatokkal együtt a legjobbá tudjuk tenni a 2019-es költségvetést. Hiszem, hogy közösen meg tudjuk alkotni azt a 2019-es rendeletet, amely visszamenőleg jelentős juttatást tartalmazna kerületi közalkalmazottainknak, lehetővé tenné, hogy elindítsuk az egészségügy fejlesztését, az útfelújításokat, a parkolók építését, a közterületeink megújítását – írta Németh Angéla meghívójában. – Hiszem, hogy egyedülálló példát tudunk mutatni azzal, hogy az önkormányzati kampány kellős közepén is képesek vagyunk a kerületért dolgozó politikusokként összefogni, és közös javaslatainkkal megalkotjuk a XV. kerület 2019-es költségvetését.”

Fotó: Vargosz/XV Média