Menu

Együttműködési megállapodást írt alá a Fővárosi Gázművek Rt. és a BKIK

2005.08.03.

A Fővárosi Gázművek Rt . és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2005. május 19-én együttműködési megállapodást írt alá a telekhatáron (épületen) belüli csatlakozóvezetékek és fogyasztói gázberendezések ötévenkénti műszaki-biztonsági felülvizsgálatának támogatására .

A földgázellátásról szóló 2003. évi XLII. törvény 22. § (7) bekezdése szerint „A csatlakozóvezeték és a fogyasztói berendezés üzemképes állapotban tartása az ingatlan tulajdonosának a kötelessége , ennek megfelelően köteles gondoskodni azok rendszeres karbantartásról, javításáról és szükség szerinti cseréjéről, és azok legalább ötévenkénti műszaki biztonsági felülvizsgálatáról .”

A Fővárosi Gázművek Rt. kiemelt figyelmet fordít a tulajdonában, illetve az üzemeltetésében lévő közterületi elosztóhálózat műszaki-biztonsági megfelelőségére. A biztonságos és folyamatos gázszolgáltatás érdekében a FŐGÁZ Rt. felelősségi körén túlmutató kérdésekben is elkötelezett, így szükségesnek tartja a telekhatáron (épületen) belüli gázvezetékek és a gázkészülékek felülvizsgálatának rendszeres elvégeztetését. Ennek érdekében – néhány hónapos előkészítő munka után – együttműködési megállapodás megkötésére kerül sor a Fővárosi Gázművek Rt. és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara között a földgázellátásról szóló törvény által kötelezően előírt műszaki biztonsági felülvizsgálatok szakszerű és szervezett elvégzése érdekében. Az együttműködés keretében a Fővárosi Gázművek Rt. szakmai támogatást és oktatást nyújt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara azon tagjainak, akik rendelkeznek a csatlakozóvezetékek és fogyasztói berendezések felülvizsgálatához szükséges jogosultsággal. A kamarai tagsággal rendelkező vállalkozók/vállalkozások így a jövőben azonos szakmai feltételrendszer mellett, megfelelő színvonalon nyújthatják szolgáltatásaikat a felülvizsgálatot megrendelő ingatlantulajdonosok részére.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a 431-8971-es és 431-8961-es telefonszámon naponta 8-16 h között fogadja a műszaki-biztonsági felülvizsgálatot kérő háztartási és nem háztartási fogyasztók hívását, akiknek legalább három vállalkozó/vállalkozás elérhetőségét, illetve telefonszámát adják meg. A fogyasztó az általa kiválasztott vállalkozónál/vállalkozásnál közvetlenül rendelheti meg a csatlakozó, a fogyasztói vezeték és a gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatát.

A gázkészülékek felülvizsgálatában résztvevő gázszerelők neve és elérhetősége megtalálható a BKIK XV.kerületi Tagcsoportjának irodájában a Budapest, XV. Száraznád utca 5. Tel: 306-2394