Menu

Új helyen újulhat meg a Kossuth utcai rendelő

2019.09.10.

Egyszintes, a kornak megfelelő színvonalú épületbe kerülhet Rákospalota egyik rendelője – jelentette be Németh Angéla és Szilvágyi László.

Az elmúlt hetekben, az aláírásgyűjtéskor kiderült, hogy a körzetben élők számára a legnagyobb probléma a Kossuth utcai háziorvosi rendelő állapota – mondta az épület előtt Szilvágyi László (LMP), aki jelenleg is testületi tag, és a 2-es választókörzet bejegyzett képviselőjelöltje Németh Angéla csapatának tagjaként.

A lakótelep házai között, egy egykori felvonulási épületben működnek jelenleg ennek a körzetnek a háziorvosai. Sajnos az épület azonban mostanra már nem igazán megfelelő helyszín az egészségügyi szolgáltatások mai színvonalú ellátásához.

„Azon leszek, hogy az eddigi láthatatlan, inaktív képviselet helyett egy látható, aktív és javaslatokkal élő, látható képviseletre van szükség. Ebben egy fontos lépés a Kossuth utcai rendelő megújítása” – mondta Szilvágyi László és hogy gondolata nem egyszer használatos választási ígéret, azt Németh Angéla szavai támasztották alá.

Még kedden, a jelenleg testület dönthet a rendelő megújulásáról, erről nyújtott be előterjesztést a polgármester. Új helyszínen, a mostani épülettől körülbelül 200 méterre épülne meg a rendelő az előterjesztés szerint. Németh Angéla elmondta, reméli, minden képviselő tudja támogatni az előterjesztést, amely erre az évre egymillió forintot irányoz elő az előkészítésre. Ez abban az esetben valósulna meg, ha lesz lefogadott költségvetése a kerületnek – Németh Angéla most is kijelentette, a mögötte álló testületi többséggel a választások után két héttel lesz elfogadott büdzsé. Ezek után 2020-ban készülnének el a kiviteli tervek az építkezés pedig 2020-21-ben zajlana.

Egyszintes lesz az új rendelő és a kornak megfelelő infrastruktúrával és felszereléssel látják el az épületet. A polgármester azt mondta, az önkormányzatnak megvan a forrása a beruházásra, és uniós forrásokra is van esély a beruházáshoz.

Fotó: Nagy Botond/XV Média