Menu

Találkozni tízezer XV. kerületivel

2019.09.09.

Biztos többséget szeretne a képviselő-testületben az újraválasztására készülő Németh Angéla, aki a Fő téren bemutatta a kerületi politika két új arcát is.

„Közel vagyunk a kitűzött tízezer találkozáshoz az aláírásgyűjtés során, nagyon sok új arccal és nagyon sok fiatallal találkoztunk. Ez aktivistáink és eddigi csapattagjaink mellett köszönhető a Momentum Mozgalomnak is, akik új színt hoztak a kerületbe” – jelentette ki Németh Angéla polgármester, aki az újpalotai Fő téren tartott sajtótájékoztatót a csapatában induló, egyaránt momentumos Gyurkó Dániellel és Palocsai Bélával, valamint a párt európai parlamenti képviselőjével, Cseh Katalinnal. Nem mindennapi összefogásnak nevezte a mellette felállt csapatot az újraválasztására készülő városvezető, aki arra kérte a választókat: október 13-án juttassanak biztos többséget a polgármester mögé, mert így lehet gyorsan elfogadott költségvetése a XV. kerületnek.

„Szégyenletes, hogy egyes képviselők aljas és pusztán pártpolitikai megfontolásokból egy kerület fejlődését blokkolják. Bízom benne, hogy a választók megbüntetik azokat, akik nem engedik, hogy a XV. kerület előrébb lépjen” – erről már Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője beszélt. Az egyik legszebb és legmotiválóbb ellenzéki sikertörténetnek nevezte a tavalyi XV. kerületi időközi választást, Németh Angéla akkori győzelmét. Cseh Katalin szerint az elmúlt egy év, és Németh Angéla vezetői képességei is arra adnak reményt, hogy a kerület a fejlődés és a modernizáció európai útján halad tovább. Ehhez arra van szükség, hogy az a csapat, azok a politikusok szerezzenek többséget a testületben, akiknek a kerület fejlődése a legfontosabb, és akik megszavazzák végre a kerületnek fejlesztést és modernizációt hozó költségvetést.

Képviselőként egy új és zöld pestújhelyi közösségi helyért szeretne dolgozni, fásításra van szükség a Karatna téren és rendezni kell a Sztárai Mihály teret – vázolta elképzeléseit a 8. választókörzetben induló Gyurkó Dániel. Németh Angéla csapatának legfiatalabb tagjaként mutatkozott be, aki a születése óta, 21 éve Pestújhelyen él. Gyurkó Dániel szerint az elképzeléseihez – amelyek között említette egy pestújhelyi nyilvános illemhely kialakítását is – rendelkezésre állnak a források, „csak” elfogadott költségvetésre van szükség. A momentumos politikus kijelentette, választókörzete buszmegállóit a késlekedő főváros helyett a kerületnek kellene rendbe tennie. Az 13. körzetben – amelyhez a Fő tér is tartozik – induló Palocsai Béla erős helyi közösségekért szeretne dolgozni. A szintén momentumos politikus egy másik, nagy célt is említett elképzelései között: szeretné elérni, hogy az oktatás a mostani központosított irányításból kerüljön vissza a helyi szintre.