Menu

Biztonságos vízellátás az új gépház átadásával

2005.07.11.

Június 29-én délelőtt Hajdu László polgármester és a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, Haranghy Csaba ünnepélyes keretek között adta át a Vízművek új Mézeskalács téri gépházát, melynek üzembe helyezésével a környék 660 lakásának vízellátása javul.

A korábbiakban a gépház az új épület melletti áruház területén volt, ám a cég nem biztosította tovább a helyiséget. Így a XV. kerületi Önkormányzat a gépház építéséhez szükséges 100 nm-es területet biztosította, s a Fővárosi Vízművek saját beruházásában építette fel a nyomásfokozó gépházat. Ezzel egy időben került sor az elavult emelt nyomású csőhálózat cseréjére, valamint a társaság a csőhálózat működtetését is átvette az önkormányzattól.
A közel 59 millió forintos beruházást követően a vízellátás biztonsága is javul, hiszen az üzemeltetés a Vízművek diszpécserközpontjából rádió-távirányítással történik. Emellett a víz minősége is sokkal jobb, hiszen a beruházás eredményeként rozsdamentes acél csőhálózat, korszerű szivattyúk – a tűzoltó víz ellátás céljára nagyteljesítményű szivattyúk – és szabályzó elektronika is kiépítésre került.
A Fővárosi Vízművek munkálatainak gyors befejezéséhez – a próbaüzem május végén kezdődött meg – nagyban hozzájárult a XV. kerületi Önkormányzat szakembereinek segítsége is.

Kapcsolódó linkek: