Menu

Sikeres volt a „Virágos kerületért 2005.” verseny

2005.07.10.

Még február végén írta ki a kerületi önkormányzat hagyományteremtő céllal a „Virágos kerületért 2005.” pályázatot, mely mozgalomhoz a kerület lakosainak, lakóközösségeinek, intézményeinek, vállalkozóinak csatlakozását várta. A verseny célja az volt, hogy a kerületben segítsük elő a kulturált, környezetbarát, vendégváró kép kialakítását a hagyományos magyar virág- és kertkultúrák fejlesztésével.
A versenyre március végéig lehetett jelentkezni, míg a szakértőkből álló zsűri május végéig értékelte a beérkezett 46 pályázatot.

Az eredményhirdetésére pedig június 29-én került sor.
-Úgy gondolom, hogy jó döntés volt e mozgalom elindítása – mondta Hajdu László polgármester. A szebb közterületek, magánporták, erkélyek egyaránt azt eredményezhetik, hogy a környezetünk is szebb lesz. Ez azonban csak összefogással teremthető meg.
A polgármester elmondta, hogy a verseny meghirdetését követően több kerületi lakos is telefonált és jelezte, hogy hol található szebb illetve nagyon csúnya környezet. Az igazán esztétikus, virágos kertek tulajdonosai közül azonban idén még nagyon kevesen vállalták csak, hogy a versenyre benevezzenek, pedig elég szép számmal vannak a kerületben.
-A szép kertek, előkertek pedig a szomszéd telkek értékét is megemelik- mondta végezetül a polgármester, majd a győzteseknek átadta a jutalmakat.

A legszebb kiskert, előkert kategória:
I.helyezett: Buzsik Sándor és édesanyja Buzsik Sándorné (Tóth István u. 110. és Naspolya u. 9.)
II.helyezett: Kovács Gábor (Bocskai u. 186.)
III.helyezett: Nick Róbert (Kőrakás park 56.)

A legvirágosabb erkély kategória:
I.helyezett: Daubner Gyuláné (Erdőkerülő u. 6.)
II.helyezett: Soósné Somogyi Erzsébet (Beller Imre u. 4.)
III.helyezett: Lukács Sándorné (Kőrakás park 48.).

A legszebb udvar, telep, virágos környezet kategória:
I.helyezett: Szőcs Áron utcai (32-34.) BM Társasház
II.helyezett: Rákospalotai Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézet
III.helyezett: Régi Fóti úti IV. sz. Összevont Óvoda