Menu

Vigyázat, csalók!

2019.09.03.

A telefonos közvélemény-kutatásnak álcázott beszélgetésekben hazugságokkal próbálják lejáratni a polgármestert. Az álkutatásban a kormánypárti képviselők érveit használják Németh Angéla ellen.

A XV. kerületet is elérte az országszerte ismert kampánytechnika:  telefonos közvélemény-kutatásnak álcázott hazugságokkal igyekeznek lejáratni Németh Angélát. Kedden lakossági bejelentés érkezett az önkormányzathoz, hogy valakik ezzel a megtévesztő módszerrel (push poll) igyekeznek rossz színben feltüntetni a XV. kerület polgármesterét.

A beszélgetések átlagos, a lakosság, a városrész  helyzetével, különböző politikusokkal, a főpolgármester- és helyi polgármester-jelöltekkel kapcsolatos kérdésekkel indulnak, ám nemsokára megjelennek azok a kérdésnek álcázott, tényként megjelenített manipulatív, máskor egyértelműen hazug állítások, amelyek célja, hogy a politikai ellenfelet befeketítsék.

A XV. kerületieknek szánt álkutatásban azokat a fordulatokat használják álcázott kérdésként Németh Angéla polgármesterrel, az önkormányzattal és a polgármesteri hivatal dolgozóival kapcsolatban, amelyek a képviselő-testületben a költségvetési vitában a kormánypárti képviselők részéről hangzottak el.

A hívásoknak nincs politikai megbízójuk, a „kutatások” mögött pedig az eddigi tapasztalatok szerint az esetek többségében az Amygdala közvélemény-kutató áll, amelynek munkatársa egyértelműen tudja, hova van bejelentve a hívott személy.