Menu

Polgármesteri tájékoztató

2005.07.05.

Polgármesteri tájékoztató a képviselő-testület május 25-ei és június 29-ei ülése között eltelt időszak fontosabb eseményeiről.

Május 26-án
sajtótájékoztatót tartottunk az előző napi testületi ülés döntéseiről

Május 27-én
a Pestújhelyi út 60. alatti volt OTP fiók helyén a Fővárosi Önkormányzat Gyámhivatala családotthont adott át. A fővárost Dr. Schiffer János főpolgármester-helyettes képviselte.

Május 20-a és 29-e között
a Pestújhelyi Napok programjai zajlottak. Ezek közül kiemelkedett a Mező Együttes és a Hundows Gitár Együttes koncertje, Kukely Julia operaénekes önálló operett estje. A művésznőt a Pestújhelyi Közösségi Ház udvarán köszöntöttük operaházi tagságának 25. évfordulója alkalmából.

Május 31-én
az Észak-Pesti Kórház járóbeteg-ellátó szolgálatának munkatársaival találkoztam egy dolgozói gyűlés keretében. A május 25-ei képviselő-testületi ülésünk döntéséről tájékoztattam a nagyszámú érdeklődő egészségügyi alkalmazottat.

Május 31-én
köszöntöttem Forgács József urat, aki 15 éve a REAC Egyesületnek és 10 éve a REAC Kft-nek elnöke.

Június 1-jén és 2-án
Bécsben jártam a FORTUNA Schlobpark Idős Otthon hálózat 10 éves intézményi ünnepségén. Látogatásom alkalmat adott arra, hogy előzetes tárgyalást folytassak egy XV. kerületi önkormányzati idősotthon megépítéséről. A beruházás EU-s (Bécs-Budapest) forrás felhasználásával valósulhatna meg.

Június 3-án
Csömörön a mezőőröknek terepjáró gépkocsit adtunk át. A Pest megyei településsel évek óta közösen ellátott feladat támogatásáról képviselő-testületünk döntött.

Június 3-án
kerületi központi Pedagógus Napi ünnepséget tartottunk a Csokonai Művelődési Házban.

Június 4-én
a Budai II. László Stadionban másodszor voltunk házigazdái a Polgármester Lap – Polgármester Kupa labdarúgó tornájának.

Június 6-án
a Környezetvédelmi Világnap (június 5-e) alkalmából több civil szervezettel, a főváros és a XV. kerület konferenciát tartott.

Június 7-én
Bécs XXIII. kerületi Rendőrkapitányságának a munkáját tekintettük meg a kerületi rendőrkapitánnyal és egy vezető munkatársával.

Június 8-a és 18-a között
az Újpalotai Napok programjai zajlottak

Június 12-én
a REAC labdarúgó csapata a Nemzeti Bajnokság első osztályába (a profi ligába) jutott. Ekkor, a BKV elleni utolsó mérkőzéssel zárult le az NB I/B osztály mérkőzéssorozata. Késő este éremkiosztó ünnepségre került.

Június 12-én
kerületünk vendége volt Dr. Erdő Péter bíboros prímás főtiszteletű érsek úr. A 280 éve épült Kossuth utcai öreg templom felújítása alkalmából, a templom újraáldására érkező vendéget illő tisztelettel fogadtuk. A felújításhoz az önkormányzat 3 millió forinttal járult hozzá.

Június 14-én
testületi döntésünknek megfelelően 14 kerülettel és 8 agglomerációs településsel aláírtuk azt a megállapodást, melyben az önkormányzatok térségfejlesztésre, EU-s projektek közös kidolgozására társultak.

Hajdu László
polgármester