Menu

Szabad és bátor vezetőkre van szükség

2019.08.29.

Megújulhat az Újpalotai piac – jelentette be Németh Angéla polgármester a helyszínen, ahol Dobrev Klárával, az Európai Parlament alelnökével tartott sajtótájékoztatót.

Németh Angéla azt kérte a XV. kerületiektől, hogy őt és csapatát is támogassák október 13-án, mert ahhoz, hogy a városrésznek elfogadott költségvetése legyen, biztos többségre van szükség a képviselő-testületben. Mindehhez a jelenlegi polgármester egy soha nem látott erős szövetséggel, közös jelöltekkel vág neki.  Egy biztos többséggel pedig elindulhat a valódi fejlesztés és fejlődés.

Az Újpalotai piac felújítását, a környező zöldfelületek megújítását jelentette be ennek jegyében Németh Angéla. Az újraválasztásért induló polgármester a városrész legnagyobb piacán 13-+1 programpontjának egyikeként ismertette a felújítás tervét.

„A XV. kerület a legjobb példa arra, hogy a Fidesz nem ismer sem embert, sem istent. Az, hogy ennek a városrésznek nincs költségvetése azt mutatja, hogy az állampártnak kizárólag a saját hatalmi érdekei számítanak, nem az itt élők” – erről már Dobrev Klára beszélt. A DK európai parlamenti képviselője szerint több helyi fideszes politikus a szíve szerint megszavazta volna az önkormányzat költségvetését, azonban a központ nem engedte meg nekik azt. Ebből is egyértelmű, a Fidesznek csak Orbán Viktor akarata számít, nem az itt élők, a helyi politikusaik csak vazallusok.

Dobrev Klára szerint nemcsak a XV. kerület, hanem Németh Angéla is nagyon jó példa: jó példa arra, hogy ebben a gátlástalan Fidesz-világban a gáncsoskodás ellenére is lehet vezetni egy települést. A DK európai parlamenti képviselője szerint az országnak olyan „szabad, bátor vezetőkre van szükségük, mint Németh Angéla.”

Fotó: : Subits-Tóth Gergő