Menu

DÖK nap az esélyegyenlőség jegyében

2005.06.16.

A tanév zárásaként a Száraznád NOK Neptun utcai épületében és udvarán juniális keretében bizonyíthatták be a diákok, hogy „Egyedül nem megy”.
A játékban minden tanuló részt vett, s egy-egy csapatban küzdöttek egymással a legkisebbek és a legnagyobbak (az elsősök a nyolcadikosokkal, a másodikosok a hetedikesekkel, a harmadikosok a hatodikosokkal, a negyedikesek az ötödikesekkel), valamint a fiúk a lányokkal

A kora délelőtti megnyitót követően a vegyes csapatok tagjai bevásárlókocsikkal száguldozva próbálták összeállítani a szükséges alapanyagokat a számukra előírt ételekhez, melyeket aztán bográcsban főztek meg. A hagyományos gulyásleves mellett pörköltöt, lecsót és paprikás krumplit is főztek a szigorúan fiúkkal kiegészített csapatok. Ezalatt az idő alatt a 7.,8.,9.,10. osztályos tanulók egy része esélyegyenlőségi tréningen beszélgetett a női és férfi szerepekről illetve megkezdődött a kvízbajnokság is, melynek győztese professzorrá illetve professzornővé válhatott.
Ezen a délelőttön megmutathatták a fiúk, hogy ők hogyan tudnak zoknit párosítani, illetve rajzversenyen ábrázolhatták, hogy szerintük milyennek láthatjuk a férfiakat és a nőket a sportban, a művészetben, a családban, s a hétköznapokon.
Az egyik legnagyobb sikert arató versenyszám az autómosás volt: egész kis csapatok suvickolták a piszkos autókat, melyek aznap a program végére úgy csillogtak, ahogy még egy vadonatúj autó sem szokott. Úgy belelendültek a gyerekek, hogy legszívesebben az utca összes autóját lemosták volna.
S mi várt még a diákokra ezen a napon? Sok-sok sportverseny (foci-, ping-pong-, röplabda-, zsinórlabda), vicckirály választás, játszóház (memória, logikai feladatok), ugrálóvár. Köszönhető mindez a szervezőknek: Száraznád NOK, Neptun DSE, Neptun Diákönkormányzat, Pixis Európa Közhasznú Alapítvány, amely szervezetek munkatársai saját munkájukat elégedettség mérési kérdőív kitöltetésével szerették volna értékeltetni. Minden gyerek a programokat egytől ötig osztályozhatta, s a nap végén a kérdőívet kitöltők között egy mountain-bike, egy discman és egy hátizsák talált gazdára.