Menu

Szépen csillog az ezüstérem (Szubjektív tudósítás)

2005.06.13.

Góllal ugyan nem ajándékozta meg a lelkes nézősereget a REAC az NB I/B utolsó fordulójában, ám ennek ellenére örömteli ünnepre került sor a BKV elleni mérkőzést követően.

Már a kezdés is szép volt, amikor kisgyerekek kísérték be a pályára nagy ováció és a Bananas nosztalgia tánczenekar kísérete mellett a két csapat játékosait, majd a labda pattogni kezdett.
Még jó, hogy éppen ott foglalt helyet a tudósító, ahol az első félidőben végig a hazaiak támadásait kísérhette figyelemmel. Számomra- laikus számára – több dolog is bebizonyosodott a játék folyamán, melyről a körülöttem ülőknek is hasonló volt a véleménye: a foci csapatjáték, nem kell félni a labdától, bele kell rúgni, többet kell futni és az egyik legfontosabb, ami szembeötlő volt: a 18-as számot viselő Csopaki István nagyon jó és hasonlóképpen még néhányan, ám egy…kettő…három fecske nem csinál nyarat. A fiúknak van helyük az NBI-ben, de nagyon kell hajtaniuk.
A játék mellett azonban szerencsére is szükség van- ami azért ezen a meccsen többször is volt. Bár rengeteg megindulása, támadása volt a REAC-nak, ám gólt mind az első, mind a második félidőben majdnem a BKV lőtt. Épp időben volt vége az első félidőnek, s így felüdülésként hatott Almási István magyar bajnok, a Pest Megyei Modell Club tagjának helikoptermodell műrepülő bemutatója, mely után a Bananas előadásában felcsendült az Újra itt van a nagy csapat? című jól ismert dal. Az énekszó ezekben a percekben a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda kisdiákjainak szólt, azoknak, akik a III. és a IV. korcsoportban megnyerték a bajnokságot illetve 102 résztvevő csapat közül megnyerték a Fraditoborzó Tehetségkutató Iskolai Focitornát. A csapattagok teljes sportfelszerelést kaptak illetve Hajdu László polgármester átadta a jutalmat Baranyai Krisztiánnak, aki a legtechnikásabb játékos címet érdemelte ki, valamint Füzi Mátyásnak, aki a 11-es rúgó bajnok lett.
A rövid ünneplést követően kezdődött el a pályán a REAC : BKV labdarúgó mérkőzés második félideje, amely hasonlóképpen zajlott, mint az első félidő. Sok passzolás, kevés kapura rúgás. Ám ne legyünk elégedetlenek, mert az ezüst érem nagyon szépen csillogott ezután a játékosok nyakában, melyeket Dr. Bozóki Imre, az MLSZ elnöke, Hajdu László polgármester és Horváth László, a REAC elnöke adott át. Az MLSZ kupáját Dr. Bozóki Imrétől Virágh Tibor, csapatkapitány, míg az önkormányzat kupáját Hajdu Lászlótól Kovács Balázs csapatkapitány-helyettes vette át.
Mindezt megelőzően elhangzott, hogy legutoljára a 80-as években jártak erre a pályára a rajongók Újpestről, Angyalföldről, Fótról, s most ismét itt az alkalom, hogy megélénküljön Rákospalotán a nézői sereg.
-A csapat méltó arra, hogy feljutott az NBI-be. Kérem, szeressék a csapatot! Urbán Flóriánt mér csak fentről nézi valaki, valaki, aki most büszke a fiára, hogy ennek a csapatnak az edzője lehet!
Az érmek, kupák átadását követően pedig joggal ünnepelt a közönség, miközben többször felcsendült a REAC himnusza!!! Hajrá REAC!!!

Akikre büszkék lehetünk:
Kapusok: Farkas Balázs, Szentpéteri Viktor
Védők: Dinka Balázs, Felföldi Csaba, Gál István, Horváth Gábor, Horváth Tamás, Németh Tamás, Vati Zoltán, Virágh Tibor
Középpályások: Bánka Kristóf, Boér Gábor, Cseri Gergő, Fekete László, Kapcsos Vince, Kovács Balázs, Mihályi Tamás, Rézmányi György
Csatárok: Csopaki István, Havrán József, Nagy Gábor, Nyerges Krisztián

A bajnokság végeredménye:
I. Tatabánya 62 p.
II. REAC 53 p.
III. Vác 42 p.
IV. Kecskemét 40 p.

Kapcsolódó linkek:

E-mail:

Halgassa meg a -t

Töltse le a REAC logót vagy formátumban.