Menu

Harmadik helyen végzett az 1. FC Femina

2005.06.13.

Szombaton bár 1:0 arányban kikapott az 1. FC Femina a bajnok MTK Budapesttől, de így sem lehet ok panaszra, hiszen a tavaszi idény egyetlen vereségét szenvedte el a női focicsapat.

Az NB1-es női focibajnokság utolsó fordulóját követően a Femina Sörözőben ünnepelhették a játékosok és a vezetőség a harmadik helyezést elért lányokat.
Először Halmosi Béla, elnök értékelte az elmúlt idényt és elmondta, hogy bár 2002-ben bajnok lett a csapat, de a Bajnokok Ligájában való szereplés után többen abbahagyták a játékot.
-Ekkor két út állt előttünk: vagy utánanézünk a magyar női focisok között, hogy találunk-e a magunk számára játékosokat, vagy magunk megpróbáljuk az utánpótlásnál megkeresni az erre alkalmas lányokat. Az utóbbi mellett döntöttünk és utólag megállapíthatom, jó döntés volt – mondta az elnök. Az elmúlt két bajnokság arra adott választ, hogy csendesen lehet csapatot építeni. Igaz, erre ráment másfél év, ám az idei év megmutatta azt, hogy jó utat választottunk. Amely mérkőzést elveszítettük (Szombathelyen), illetve döntetlen a Szombathellyel itthon, a Salgótarjáni úton illetve a vereség a Saturnus László Kórház csapatától, mind-mind a fiatal játékosok rutintalanságából adódott, ám ennek ellenére mi uraltuk ezeket a meccseket is. A mostani eredményt úgy értük el, hogy bizalmat szavaztunk a válogatott játékosok mellett a fiataloknak.
-A tavaszi szezonban csak pozitív tapasztalataink vannak, hiszen a mai mérkőzés kivételével minden mérkőzésünket megnyertük, vagy maximum döntetlennel zárult. A női bajnokságban a Femina az egyetlen csapat, amelyik játszik- és ezt nem én mondom, hanem a nézők többsége. Azonban meg kell tanulni győzni. Rövid szünet után kezdődhet a felkészülés, – és természetesen a cél a bajnoki cím megszerzése- melyen az U17-es csapat is részt vesz. Az idei az első olyan záró rendezvény, melyen ők is részt vesznek.
Halmosi Béla ezt követően az utánpótlásról szólt néhány mondatban.
-Tudatosan vállaltuk, hogy az U15-ös felső korhatárral rendelkezőkkel játszunk az U17-ben, hiszen így évekig idejárhatnak focizni a lányok. Idén tavasszal edzőváltás volt, s így most Kiss László edzősködik náluk is. A foci tanulását januárban ők a nulláról kezdték, s nagyon sok buktatón mentek keresztül ezen időszak alatt. Ám eredménytől függetlenül a csapatjátékban is fejlődés tapasztalható.
Az elnök elmondta, hogy a játékosok 90%-a a kerületi iskolákból került a csapathoz és maradt náluk, majd bejelentette, hogy az U15 és U17 keret edzője ősztől Gáspár Cili lesz.
-A Bozsik program lehetővé tette számunkra az U11 kialakítását, s így Laki Andrea járta végig az iskolákat, hogy a 7-8-9 éves lányokat hívja focizni. Nem volt könnyű munkája, ám jelenleg már 15 Femina szerelésben lévő gyerekkel megy a Bozsik tornára.
Halmosi Béla ezután megköszönte minden jelenlévőnek (Hajdu László polgármesternek, a klub társadalmi elnökének, dr. Pálinszki Antal a sportért is felelős alpolgármesternek, Lindner Gusztáv OMIS osztály vezetőjének, Varga József OMIS osztály sportért felelős munkatársának, valamint dr. Géczi István az Ifjúsági és Sportközpont igazgatójának) a háttér biztosítását ahhoz, hogy ezen a szinten dolgozni tudjon a csapat.
-A feltétel adott, a munka a tiétek!!!- mondta végezetül, majd az érmek átadására került sor, melyeket vele együtt Hajdu László adott át. Ám érmet nemcsak a csapat tagjai, hanem Kiss László vezető edző, Nagy Éva szakosztályvezető és a polgármester úr is kapott. A kupát pedig Paraván Aranka, csapatkapitány, egyben az U11 edzője vette át. A másik kupát pedig a gólkirálynő Pádár Anita kapta, aki a második helyen végzett Sümegi Évával együtt több gólt lőtt, mint a bajnokságban első helyen végzett MTK Budapest csapat összesen.
Hajdu László ezután gratulált minden játékosnak és elmondta, hogy a húszas keret tagjainak későbbi döntése alapján vagy teljes mezt vagy cipőt kaphatnak ajándékba. Kiss László edző pedig itt jelentette be, hogy az eddig utánpótlás csapatnál játszó nagyon fiatal Vígh Viktória a felnőtt keret tagja lesz.
Elhangzott az is, hogy rövid pihenőt követően július 25-én kezdi meg a felnőtt csapat rávezető játékkal az edzést a Budai II. László Stadionban, majd az igazi munka augusztus elsején veszi kezdetét.

Ranglista- végeredmény:
1. MTK Budapest 47 p
2. WHS Viktória FC 40 p.
3. 1.FC Femina 37 p.
4. Saturnus László Kórház 32 p.
5. DVSC 11 p.
6. MVSC 6 p.