Menu

Ismét a település gyermekeiért fociztak

2005.06.06.

Június 4-én ismét a XV. kerület adott otthont a III. Synergon Polgármester Kupának, melyre idén 24 csapat nevezett be. Az egész napos országos kispályás labdarúgó tornára szigorú szabályoknak megfelelően lehetett jelentkezni: minden csapatba legalább egy polgármestert, alpolgármestert vagy jegyzőt valamint további minimum két önkormányzati közalkalmazottat vagy testületi tagot nevezni kellett.

A tízfős csapatból egy időben 6 játékos lehetett a pályán, a mérkőzéseket vizsgázott játékvezetők irányították. Ami azonban a legfontosabb volt a játékban, hogy a díjak elnyerése mellett a győztes csapatok sportszerutalványt kaptak, amelyeket kizárólag az önkormányzat területén működő óvodák vagy iskolák felszerelésére fordíthatnak. A torna 1 millió 175 ezer forint összdíjazású volt. De nézzük a részleteket!

A Budai II. László Stadionban reggel már 24 csapat várt arra, hogy a küzdelmek megkezdődjenek. S kik voltak itt? A megadott határidőig Györgytarló, Abádszalók, Nagyszentjános, Somogyvár, Mályinka, Kistarcsa, a II. kerület, Dombovár, Bordány, a XVI. kerület, Hidasnémeti, Mélykút, a VIII. kerület, Füzesgyarmat, Sajósenye, Tiszaladány, Tiszagyenda, Nyírábrány, a Synergon Informatikai Rt., a Globomax Kft., két csapattal a Polgármesteri lap és szintén két csapattal a házigazdák neveztek be. Hajdu László polgármester néhány szóban köszöntötte a csapatokat, majd a négy pályán megkezdődött a mérkőzés. A kezdőrúgást a pályákon Hajdu László, mint házigazda polgármester, dr. Nagy Antal, jegyző, Dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója valamint Száray Lóránt a Synergon Informatikai Kft. igazgatója végezte el.

A csapatok hat csoportban játszottak körmérkőzést és a csoportelsők mellett a két legjobb második helyezett csapat jutott a nyolcas döntőbe. Itt már egyenes kieséses rendszerben folytak tovább a meccsek.

Középdöntő mérkőzései, eredményei:
Tisza-tó Fényei (Abádszalók) – XV. kerület 2. csapata 2:0
Bordány – Mályinka SE 5:4
Abaúji Polgármesterek Egyesülete (Hidasnémeti) – Mélykút 3:0
Senyei Ágyúsok (Sajósenye) – Ábrány Ördögei (Nyírábrány) 2:0

Az izgalmas csata azonban még ezután következett, hiszen négy igazán jó csapat között dőlt el, hogy vajon, ki a legjobb ezen a napon. S a gólok csak röpködtek a 2×12 perc alatt.

A legjobb négy közé jutottak mérkőzései, eredményei:
Tisza-tó Fényei (Abádszalók) – Bordány 3:1
Abaúji Polgármesterek Egyesülete (Hidasnémeti) – Senyei Ágyúsok (Sajósenye) 5:1

S mi várt ránk a döntőben? Egy izgalmas csata, hiszen mind az abádszalókiak, mind a hidasnémetiek nyerni szerettek volna. Pár másodperccel a mérkőzés lefújása előtt azonban a büntetőből bezúgott a labda a hálóba, így döntetlen lett a vége (3:3). Mivel a versenyszabály szerint nincs a mérkőzéseken hosszabbítás, így következett a büntetőpárbaj, a 2 x 3 rúgás. A végeredményt ez hozta meg, melyben az Abaúji Polgármesterek Egyesülete 2:1 arányban nyert a Tisza-tó Fényei csapat ellen.

A díjakat Hajdu László polgármester adta át a nyertes csapatok számára. Az első három helyezett természetesen egy-egy kupával is gazdagabb lehetett. S mindemellett a legjobb játékos, a legjobb kapus és a torna gólkirálya is jutalomban részesült.

Végeredmény:
I. helyezett: Abaúji Polgármesterek Egyesülete (Hidasnémeti) – 300 ezer Ft értékű sportszer
II. helyezett: Tisza-tó Fényei (Abádszalók) – 200 ezer Ft értékű sportszer
III. helyezett: Bordány – 100 ezer Ft értékű sportszer
IV. helyezett: Senyei Ágyúsok (Sajósenye) – 75 ezer Ft értékű sportszer
V.-VIII. helyezett: Ábrány Ördögei (Nyírábrány), Mélykút, Mályinka SE, XV. kerület 2. csapata – 75 ezer Ft értékű sportszer
IX.-XII. helyezett: 50 ezer Ft értékű sportszer

A legjobb játékos: Lippai Ákos (Abaúji Polgármesterek Egyesülete (Hidasnémeti))
A legjobb kapus: Mag István (Senyei Ágyúsok (Sajósenye))
Gólkirály: Sípos Ferenc (Tisza-tó Fényei (Abádszalók)) és Vastag Szabolcs (Bordány)

Zárszavában Hajdu László polgármester megköszönte a labdarúgó tornán mindenki részt vételét, majd elmondta, hogy jövőre ismét ugyanerre a helyszínre várja vissza a csapatokat a IV. Polgármesteri Kupa mérkőzéseire.