Menu

Konferencia az EU és Délkelet-Ázsia kereskedelmi kapcsolatáról

2005.05.26.

Május 23-án „Az Európai Unió kereskedelmi gyakorlata Délkelet-Ázsia országaival” címmel rendezett konferenciát az AsiaCenter nagykereskedelmi bevásárlóközpont.

A rendezvény célja volt, hogy Magyarország, mint fiatal EU tagállam szemszögéből összegezze az Európai Unió és a délkelet-ázsiai régió kereskedelmi tapasztalatait, valamint a jelenlévő négy ország bemutatásával- Kína, Mongólia, Indonézia és Thaiföld – az új üzleti lehetőségek megtalálásához segítséget nyújtson az érdeklődőknek.
Az AsiaCenter immáron harmadik alkalommal szervezte meg a kereskedők számára a szakmai napot, de természetesen mindenki, aki a téma iránt érdeklődött, részt vehetett a konferencián.

Kovács Ádám köszöntője után a félnapos konferencián először Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket és örömének adott hangot, hogy egyre szélesebb körben fejlődik ki a gazdasági együttműködés Magyarország és Délkelet-Ázsia országai között.
Ezután megkezdődtek az előadások, melyen elsőként Dr. Major István, a Magyar Köztársaság Nemzetközi Kereskedelmi Képviselője „Az EU és Ázsia közötti kereskedelmi kapcsolatok Magyarország, mint új tagország szemszögéből” címmel tartotta meg előadását.
Fogarassy Gabriella a Gfk Hungária Piackutató Intézet területvezetője a délkelet-ázsiai régióból származó termékek iránti kereslet magyarországi bővüléséről, míg Zhu Zu Shou, Kína magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Kína és az Európai Unió együttműködéséről beszélt.
Ezután Mongólia képviseletében B. Purev Ochir, a Mongol Kereskedelmi és Iparkamara magyarországi hivatalos képviselője a kereskedelmi és befektetési lehetőségekről, főbb export és import termékekről, Indonézia képviseletében Suprianda Ruru, az Indonéz Nagykövetség első titkára a Magyar Köztársaság és az Indonéz Köztársaság közötti kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról, míg Thaiföld képviseletében Buzás Péter, a Thai Kereskedelmi Iroda marketing vezetője tartott előadást.