Menu

A tömegközlekedési járművezetők vetélkedtek

2005.05.22.

Az elmúlt napokban került sor a XII. Országos Tömegközlekedési Járművezetői Vetélkedő döntőjére, s ezen belül május 21-én a Pólus Center parkolójában az autóbuszvezetők gyakorlati versenyére került sor.

A villamosvezetők előző nap a BKV Rt. Hungária kocsiszínében vetélkedtek, míg a trolibuszvezetők gyakorlati versenye a BKV Trolibusz üzemegységében volt.
A versenyt először 1994-ben az Országos Balesetmegelőzési Bizottság hirdette meg az Országos Forgalombiztonsági Vetélkedőt a tömegközlekedésben dolgozó járművezetők részére. Azóta többször Budapesten volt a verseny, de már jártak a versenyzők többek között Miskolcon és Nyíregyházán.

A verseny célja, hogy az ország tömegközlekedésében dolgozó járművezetők – autóbusz-, villamos-, illetve trolibuszvezetők – tudásukat összemérjék, tapasztalataikat megosszák egymással.
A versenyen autóbusz kategóriában 18 csapat, villamos kategóriában 5 csapat, trolibusz kategóriában 4 csapat indult.
Az idei verseny meghirdetője Dr. Hatala József rendőr vezérőrnagy, az OBB elnöke, Országos rendőrfőkapitány-helyettese és Dr. Kovács Ferenc helyettes államtitkár, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium ORFK-OBB társelnöke volt.