Menu

Kezdődik a lomtalanítás

2019.06.11.

Június 12-25. között zajlik a munka, hogy pontosan hol és mikor,  arról levél jön.

A cég csak a kikészítésre biztosított időpontot követő napon viszi el a háztartásokban keletkező, nem veszélyes, nagyobb darabos lomhulladékot (bútor, háztartási gép, láda, doboz stb). A szolgáltatás nem terjed ki a mindennapos háztartási szemétre, az építési és bontási hulladékra, gumiabroncsra, szénporra, földre, gépjárműroncsra, az ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során keletkezett, illetve a veszélyes hulladékra, az elkülönítetten gyűjtött papír-, műanyag, fém- és kerti biohulladékra.

A LOMOK ÉS A VESZÉLYES HULLADÉKOK KIHELYEZÉSÉNEK PONTOS IDŐPONTJAIT A MELLÉKELT TÉRKÉPEN, ILLETVE TÁBLÁZATBAN TEKINTHETI MEG. 

Ha a lomtalanítást érintő útszakaszon végzett kivitelezési munkák vagy egyéb lezárások, forgalomkorlátozások miatt a lomtalanító gépjármű nem tud a forgalomtól elzárt területre behajtani, a kirakásra szánt lomokat a lakosságnak – a korábban megküldött lakossági értesítőn megjelölt időpontban – a legközelebbi, közúti közlekedésre alkalmas, a lomtalanító gépjármű által megközelíthető helyre kell kirakni, mert az FKF Zrt. csak így tud az elszállításról gondoskodni. A lomokat csak az FKF Zrt. által meghatározott időpontban lehet kitenni, a korábban, illetve késve kihelyezett lom illegális hulladéknak minősül, aki kiteszi, szabálysértést követ el, amely szankciót von maga után.