Menu

Katasztrófavédelemből jeles

2005.04.25.

Szerdán délelőtt az Ifjúsági és Sportközpontban 19 csapat részt vételével zajlott a XV. kerületi ifjúsági katasztrófavédelmi verseny.

Amint Ceglédi Zsolt pv. alezredes, a XV. kerületi kirendeltség vezetője elmondta, hat állomáson mutatták be a korábbiakban elsajátított ismereteiket a négyfős csapatok. Számot adtak egészségügyi, polgárvédelmi (katasztrófavédelmi, tűzvédelmi) tudásukról, műszaki-, rádió-navigációs-, tűzoltó-, valamint radiológiai-, biológiai- és vegyi ismereteikről. A versenyen részt vevő csapatok tagjai mindannyian részesültek felkészítésben, sőt több iskolában mindez beépül az oktatásba is.
A program lebonyolításában a XV. kerületi kirendeltség munkáját többek között a IV., a VI., a XIII. és a XIV. kerületi kirendeltség több munkatársai, valamint a Magyar Vöröskereszt XV. kerületi Szervezete és a védőnők.
A fővárosi versenyen – mely április 28-án lesz – a kerületi oktatási intézmények közül az első helyen végzett általános iskolai valamint ugyancsak az első helyezett középiskolai csapat vesz részt.
A végeredmény kihirdetését követően Király Csaba, alpolgármester adta át a díjakat: az élen végzett csapatok kupát, az első három helyen végzett csapatok érmet és ajándéktárgyakat vihettek haza, míg az összes résztvevő kisebb-nagyobb ajándéktárgyat kapott.

Végeredmény:
Általános iskola
1. Kossuth NOK 1. csapat
2. Kossuth NOK 2. csapat
3. Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 2. csapat

Középiskola:
1. Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 1. csapat
2. Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 2. csapat
3. Petőfi Sándor Szakközépiskola