Menu

Komplex versenyen bizonyítottak

2005.04.21.

Hétfőn délelőtt a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ adott helyet a kerületi komplex tanulmányi versenynek, melyen a harmadik osztályosok mutathatták meg, mit tudnak.

A hagyományoknak megfelelően az előző tanévben győztes csapat iskolája tölti be a házigazda szerepét e versenyen, így került sor az idei megmérettetésre a Pestújhelyi úti épületben.
Frák Erika, elnök-igazgató köszöntötte először a gyerekeket. Elmondta, hogy ez egy játék, ahol játékosan kell és lehet a feladatokat megoldani. A versenyen nyolc iskola csapata vesz részt, s éppen a házigazda szerepből adódóan a saját iskola nem nevez be erre a versenyre.
A nyolcfős csapatok tagjai közül egy fő a matematika feladatokat, egy fő a nyelvtan illetve egy fő az olvasás-szövegértés feladatokat oldotta meg. Így az ötfős csapatokra várt az a feladat, melyet ott kell megoldaniuk a rendelkezésre álló egy óra alatt. S hogy mi volt a feladatuk?
-Találjatok ki egy rövid, csattanós végű történetet az alábbi tárgy illetve szereplők felhasználásával! Tárgy: esernyő, szereplők: gyerek, nagyszülő, szomszéd, papagáj. A felsorolt szereplőkön kívül még egy szereplőt vonjatok be a történetetekbe! Az előadásotok maximum 5 perces lehet.?
A csapatok így lázas munkába kezdtek, s 10.25-től folyamatosan bemutatták előadásaikat. Vigyázniuk kellett, mert a ?szigorú? zsűri a hosszabb műsorszámért pontot vont le, illetve különböző szempontok ( csapatösszhang, mozgás- és beszédkultúra, kreativitás, a történet szerkesztettsége, felépítése, célszerű eszközhasználat, a kellékek ötletessége) alapján figyelte, hogy melyik csapat hogyan teljesít.
S ki volt zsűriben: Lévay Erzsébet, az Apáczai Kiadó Szivárvány magazinjának főszerkesztője, Majsai Márta, szakreferens ( ők szponzorálták a rendezvényt) valamint Kecskeméthyné Mezősi Annamária, a kerületi Nevelési-Oktatási Szakmai Műhely vezetője, Frák Erika, Magyarósi Emese, Egressyné Olajos Szilvia és Balog Marietta.
A sportszerű versengés délben az eredményhirdetéssel ért véget, amikor is minden kisdiák azon izgult, vajon hova, melyik iskolához kerül a vándorserleg, melyet egy évig a Pestújhelyi Általános Iskola őrzött.
A zsűri tagjai az eredményhirdetést követően felhívták a gyerekek figyelmét arra, hogy még bátrabban mozogjanak a színpadon, beszéljenek hangosabban. Frák Erika elnök-igazgató pedig köszönetet mondott a felkészítő tanároknak, s reményét fejezte ki, hogy mindenki sok, szép élménnyel tér vissza az iskolájába ezután a délelőtt után.

Végeredmény:
1 Kossuth NOK díj: vándorserleg, könyv, könyvutalvány, oklevél
2. Hartyán NOK díj: könyvutalvány, oklevél, apró ajándék
3. Kolozsvár Általános Iskola díj: könyvutalvány, oklevél, apró ajándék
4. Szent Korona Általános Iskola díj: emléklap, Szivárvány újság
5. Száraznád NOK (Neptun) díj: emléklap, Szivárvány újság
6. Károly Róbert Általános Iskola díj: emléklap, Szivárvány újság
7. László Gyula Gimnázium, Általános Iskola díj: emléklap, Szivárvány újság
8. Czabán Általános Iskola díj: emléklap, Szivárvány újság

Találkozzunk jövőre a Kossuthban!