Menu

Az önkormányzat és a helyi sportegyesületek megállapodása

2005.04.17.

Csütörtökön délután a Polgármesteri Hivatal Kossuth termében került sor a XV. kerületi Önkormányzat és a helyi sportegyesületek megállapodásainak ünnepélyes aláírására.

Először Varga József, az OMIS osztály sport csoportjának vezetője köszöntötte a megjelenteket: Hajdu László polgármestert, Avarkeszi Béla civil referens és a sportegyesületek képviselőit, majd átadta a szót Hajdu Lászlónak.
A polgármester bevezetőjében elmondta, hogy a törvényesség írja elő, hogy megállapodás keretében lehet közpénzből a sportegyesületeknek adni. A kerületben több mint ezer igazolt sportoló van, s mellettük több ezer diáksportoló, tömegsportot űző.
Amint Hajdu László elmondta, a kerületben 88 regisztrált civil szervezet van, tehát ők jogosultak a pályázatra. 2004-ben 288 millió forint jutott a kerületi sportintézménynek, melyből 228 millió forint volt az önkormányzati támogatás, míg 60 millió forint a saját bevétele. Igaz, ebben benne van a bruttó 60 millió forintos beruházás is, amelyből a műfüves pálya, a parkírozó, a burkolat valósult meg. Ezen felül 7 millió forintba került az öltöző kialakítása illetve további 7,9 millió forint ment el a felújításra. Természetesen az anyagi támogatás mellett erkölcsi támogatásban is részesülnek a sportolók.
-Probléma azonban, hogy jelenleg nincs olyan sportcsarnok a kerületben, ahol minden sportág űzhető- mondta Hajdu László. Jelenleg folyik a tervezés, a pályázati kutakodás. Remény van arra, hogy idén már építési engedéllyel rendelkezünk és talán neki is vághatunk a beruházásnak. Ezzel megoldódna a sportolás, a versenyzés illetve a Czabán Általános Iskola és a Dózsa György Gimnázium tornatermi gondja. Az iskolák többségében van tornaterem, ám a burkolatuk nincs jó állapotban. Ezért mindenütt tervezzük a burkolatcserét., s szeretnénk minél több szponzort is magunk mögött tudni.
A polgármester szavait követően került sor a polgármester és az egyesületek részéről a megállapodások ünnepélyes aláírására.
A megállapodásban résztvevő sportegyesületek:
Biondó Bike Kerékpáros Klub
Budapesti Legyőzhetetlen Feketék Palota Kosárlabda Klub
1 FC Femina
Kinizsi TTK
Kontyfa Asztalitenisz SC
Palota Röplabda SC
Pestújhelyi SC
REAC Sport Kft.
Sportiskola SE
Testvériség SE
Újpalota SE
Victória SC