Menu

Fórum a forgalomban

2019.05.24.

A polgármesteri utcafórumok sorozata a Károlyi Sándor út és a Székely Elek utca sarkára ért.

Rákospalota kertvárosi részére látogatott csütörtökön a polgármester utcafórum-sorozata. Ez volt az ötödik állomás, ahol Németh Angéla személyesen is elmondta az érdeklődő kerületieknek, miért nincs az önkormányzatnak még elfogadott 2019-es költségvetése. Arról pedig biztosította a vele beszélgetőket, hogy mindent megtesz azért: állami támogatások híján is rendben működjön a 80 ezres városrész.

A Károlyi Sándor út és a Székely Elek utca forgalmas kereszteződésében tartott eseményen az itt élők, itt járók is beszámoltak a polgármesternek – illetve a vele együtt érkezett Hajdu László országgyűlési képviselőnek, Tóth Imre alpolgármesternek valamint a hivatali munkatársaknak – a helyi problémákról. Így a környéki utak nagy forgalmára, illetve az éppen emiatti rossz állapotukra hívták fel a figyelmet.

De a polgármester is kérdezte a megjelenteket: a kerületi konzultáció kérdőíveit tölthették ki, amely a városrész legégetőbb problémáira kérdezett rá. Az eddigi összesítésből kiderült: a kerületiek tisztában vannak azzal, hogy nincs elfogadott 2019-es költségvetése az önkormányzatnak és nem értik a nemmel szavazó Fidesz-KDNP-s képviselők, valamint a független, tartózkodó képviselők magatartását. A rákospalotaiak, pestújhelyiek és újpalotaiak közbiztonságot és köztisztaságot szeretnének, valamint 2019-es elfogadott költségvetést.