Menu

Gyermekjátékok a Garabonciással

2005.04.10.

Vasárnap, április 10-én az 1988-ban alakult Garabonciás Együttes tagjai elevenítik meg Bruegel Gyermekjátékok című festményét az Újpalotai Közösségi Ház színháztermében. Az alkotást tánccal, pantomim játékkal keltik életre a fiatalok. A műsor zenéjét a festő kortársától Susato-tól „kölcsönözte” az együttes, a „jelmeztervező” pedig maga a festő.

A műsor azonban nemcsak a határon belül, hanem azon kívül is sikeres. Tavaly Hollandiában adták elő az együttes tagjai a táncos-pantomímes játékot, míg idén januárban a bécsi érdeklődők tekinthették meg egy háromnapos gyerekprogram keretében a Gyermekjátékokat.

A most vasárnapi előadáson is mint minden alkalommal az előadást követően a festmény játékai is megelevenednek a nézők segítségével. Maguk az együttes tagjai, az iskolások próbáikon művészi és művelődéstörténeti képzésben részesülnek miközben színpadi gyakorlatot is szereznek.

Az együttes 2001-ben elnyerte a FORD Európai Kulturális Örökség díjat.

A produkció szerkesztő-rendezője és egyben a Garabonciás Egyesület művészeti vezetője Váradi István, a koreográfus Aranyos Ágota, míg a pantomim mester Tarcsa Zoltán.