Menu

Yawu Klub verssel, zenével, színházi előadással

2005.04.09.

Vasárnap kora este tartja a Yawu Klub idén tavasszal az első rendezvényét, melyen először Egy kiállítás margójára címmel 18.15-kor Appel Béla verseire táncol Weres Vanda és Stéger Pál miközben Babay Györgyné és Szabó Róbert Endre verseket mond el. Természetesen mód nyílik az éppen a Zsókavár Galériában látható Appel Béla emlékkiállítás megtekintésére is.

Mindezek után 19 órától Shakespeare: Lóvátett lovagok című vígjátékát adja elő a Karzat Társulat modern felfogásban. A darabot Tabi Katalin rendezte, míg a díszletet Kereszty Kornél oshibana művész és Németh Ádám alkotta meg. A jelmezek Kereszty Ágnes keze nyomán készültek el, a zenét Tóth Dávid és Tabi Katalin írta és válogatta.

Aki pedig nem ismerni e darab, álljon itt az ajánlója: „Manapság mindenki rohan. Korunk jellegzetes nagyvárosi figurája a fiatal yuppie, aki a karrierjét építi, mobiltelefonál és vállalati autót vezet. Ha pedig egy projekt úgy kívánja, számolatlanul túlórázik. Shakespeare lovagjai elhatározzák, hogy három évet a tudománynak szentelnek, és addig nőre rá sem néznek. Csakhogy bejelentkezik hamarosan diplomáciai (vagy ha úgy tetszik: üzleti) látogatásra a francia királylány és udvarhölgyei (avagy a francia leányvállalat). Hogyan vedlenek át a „lovagok” top-managerből érző szívű fiatalemberekké? Hogyan teszik őket lóvá a lányok? Mi a fontosabb: a munka vagy a szerelem? Erről szól ez a másfélórás, modernbe fordult előadás két részben.”

A darab szereplői: Lakatos Szabolcs, Sugár Krisztián, Szilberhar Krisztián, Sallai Zoltán, Simon Gábor, Németh Ádám, Jakab Zoltán, Békési Bogi, Vrabély Panni, Turai Katalin, Kereszty Ágnes, Szabó Annamari.

Az előadás előtt és után pedig büfé és beszélgetés várja az érdeklődőket.

A programok az Újpalotai Közösségi Házban lesznek.