Menu

Megérkezett a Mozaik Múzeumtúra

2019.05.13.

A múzeumpedagógiai program első állomása a kerületben a Kossuth iskola, majd június 4-én a Hartyánban folytatódnak a foglalkozások.

Május 15-én Rákospalotára érkezik a Mozaik Múzeumtúra. A népszerű iskolai edukációs program célja hogy interaktív, játékos tanulással keltse fel a diákok és tanárok figyelmét, ösztönözze megismerni a múzeumi programkínálatot, és ez a kíváncsiság ezután gyakrabban vigye el őket az ország múzeumaiba. A Felelős Szülők Iskolája szakmai szervezésével megvalósuló játékos múzeumpedagógiai foglalkozások résztvevői az előre kialakított helyszíneken párhuzamosan több állomáson kalandozhatnak történelmünkben, hagyományainkban, a természettudományok vagy éppen a művészetek világában.

A Kossuth Lajos Általános Iskola felsősei szerdán egyebek mellett megszólaltathatják például más népek kultúrájának hangszereit, harcalaki kiképzésen vehetnek részt, érdekességeket hallhatnak a huszárokról, zsidó kiválóságok életével ismerkedhetnek meg, de belepillanthatnak a rádiózás, a televíziózás világába is. (A gyerekek a megadott témával már előzetesen foglalkoznak és mini előadásokat, produkciókat állítanak össze, amelyeket a rendezvény napján diáktársaik előtt mutatnak be.

A népszerű programsorozat június 4-én a Hartyán iskolában folytatódik.