Menu

Az évszázad legeredményesebb Guiness rekorder női súlyemelője

2005.03.31.

Március 3-án Isztambulban tartotta a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség megalakulásának századik évfordulója alkalmából ünnepi választókongresszusát, melyen meghívottként részt vett Takács Mária, a XV. kerületi Sportiskola SE súlyemelője. Nem véletlen volt a meghívás számára, ugyanis itt köszöntötték az elmúlt száz esztendő legeredményesebb sportolóit.

Takács Máriát minden idők legeredményesebb női súlyemelőjének választottak a sportág vezetői.

A súlyemelőnő nagyon szerény és nem dicsekszik azzal, amit sok embernek tudnia kellene. Ugyanis hatvanöt (!) Világbajnoki és Európa-bajnoki érem tulajdonosa, melyek 32 Európa Bajnokságról és 33 Világ Bajnokságról származnak.

-Mindez tizenkét év élsport eredménye, s ez az elismerés nagy megtiszteltetés számomra. Legelső érmemet 1987-ban Floridában, a legutolsót 1999-ben egy Európa bajnokságon szereztem La Coruna-ban (Spanyolországban). Azonban nemcsak a nők között vagyok a legeredményesebb, hanem az egész sportágban, mivel Alekszejevnek is csak 28 világbajnoki érme van. Szerencsére alkatilag soha nem látszott rajtam, hogy milyen sportágat űzök, s mivel soha nem reklámozom magam, így mindenki úgy fogad el, amilyen vagyok. Egyszerre vagyok ember és nő.

-Jelenleg a májusi Súlyemelő Masters Európa-bajnokságra (Szlovákia) és a júliusi Súlyemelő Világbajnokságra (Edmonton-Kanada) koncentrálok, s így édesapám, Takács István segítségével már javában edzek. Természetesen az a célom, hogy minél jobban tudjam képviselni ezeken a versenyeken Magyarországot, s ezen belül a sportegyesületet és a XV. kerületet.
Takács Máriát e kitüntető cím elismerésért külön köszöntötte a március 30-i képviselő-testületi ülés megkezdése előtt Hajdu László polgármester.

Mi is gratulálunk Takács Máriának a honlap olvasói nevében és kívánunk neki további szép sportsikert!!!