Menu

Legyőzhetetlenné váltak a feketék

2005.03.26.

Siker koronázta a BLF-Palota junior csapatának versengését. Az elmúlt hétvégén ugyanis az Országos Junior Bajnokság nyolcas döntőjében teljes sikerrel. De nézzük az eseményeket, ahogy percről percre történtek Kovács István beszámolója alapján.

-A nyolc csapatot két négyes csoportba osztották. Itt körmérkőzést játszottak, majd a csoport elsők a másik csoport másodikjaival keresztbe játszással döntötték el azt, hogy kik kerüljenek a döntőbe. A BLF-Palota négyes csoportjában a hazai Kecskeméti UNIVER csapata mellett a Soproni Tigrisek, és a Pécsi VSK szerepelt. A másik csoportban a Falco-Szombathely, a MAFC, a ZTE és a Kaposvár küzdött. A csoport mérkőzések során a BLF-Palota juniorjai minden csoportbeli mérkőzését magabiztosan megnyerve csoportelső lett, így a másik négyes csoport másodikját kellett legyőznie, hogy a döntőbe juthasson. Az ellenfél a MAFC. Fővárosi rangadó!!! Az esélyesek a mi XV.kerületi fiaink voltak, de amitől féltünk… a bizonyítási vágytól fűtött „mafcosoknak” kijött a lépés – igen kis hibaszázalékú játékuk gyümölcseként végig vezettek a rangadón. A BLF-Palota csak kapaszkodott a fővárosi riválisa után. A különbség sohasem volt 8 pontnál több. Az utolsó másfél percben 5 pontos hátránnyal fordult a palotai csapat és hihetetlen akarással, 20 másodperccel a lefújás előtt először vette át a vezetést, akkor is a minimális 1 ponttal. A MAFC-nak volt még egy támadásra való ideje, ha bedobják… ők jutnak a döntőbe… A BLF jutott oda!!! Közel 60 főnyi hozzátartozó, szimpatizáns és a csapat örömét nem lehet szavakba foglalni. Ez a csapat 6 évvel ezelőtt volt Országos Gyermek Bajnok! Négy évvel ezelőtt Országos Serdülő 4. helyezett, két évvel ezelőtt Országos Kadett 2. helyezett. A 13 csapattagból 9(!) korosztályos nemzeti válogatott!

Most utoljára utánpótlás versenyzőként 8-9 éves munkájukra tehetik fel a koronát, ha utolsó mérkőzésüket: a DÖNTŐT megnyerik. Ki lesz az ellenfél? ZTE a másik csoport győztese? A Sopron- a BLF csoport másodikja? Hasonló drámai küzdelemben a Sopron lett. A BLF-Palota edzői aznap este megszerezték a Sopron ellen készült videofelvételt, hazarohantak egy magnóért és hajnali 4 órára be is fejezték annak a mérkőzésnek az elemzését. Kilenckor a reggeli után már a csapat beszélte meg annak eredményét. 2005.03.20. 14.00 Kecskemét Városi Sportcsarnok, telt ház!!! A döntő két csapatának név szerinti bemutatása, Himnusz, feldobás! Első negyed:15-14 , félidő:34-30, harmadik negyed:45-38 és a végeredmény: 64-53… Országos Bajnok a BLF!!!! Bohanek Balázs, Szilágyi Gerdő, Medve Milán, Medve Máté, Bartos Endre, Simon Barnabás, Köles Bertalan, Hajmásy Péter, Szécsényi Tamás, Hanga Ádám, Nagy Ádám, Supola Zoltán, Losonczy Dániel edzők: Farkas László és Peremitczki István.
GRATULÁLUNK!!!!