Menu

Folytatódnak a polgármesteri utcafórumok

2019.05.08.

Németh Angéla május 17-én a Kossuth, május 21-én a Drégelyvár utcában, május 23-án a Károlyi Sándor úton válaszol a kerületiek kérdéseire.

Májusban is folytatódnak az áprilisban indult utcafórumok, amelyeken Németh Angéla polgármestert és az önkormányzat munkatársait kérdezhetik a kerületiek a helyi ügyekről, és elmondhatják véleményüket, panaszaikat, javaslataikat is. A kerület vezetője és kollégái

– május 17-én, pénteken 10 órától a Kossuth utcai Coop áruház előtt,

– május 21-én, kedden 15 órától a Drégelyvár Szolgáltatóháznál,

– május 23-án, csütörtökön 15 órától pedig a Károlyi Sándor úti Coop áruház előtt

várják az érdeklődőket. (A meghívót ITT olvashatja.)

Rend, nyugalom, tisztaság, fejlődés

Németh Angéla áprilisban két alkalommal tartott utcafórumot: a Rákos úti SZTK-nál, valamint az Újpalotai vásárcsarnoknál beszélgetett a helyiekkel, akik egy kerületi konzultáció keretében is elmondhatták véleményüket az őket érintő legfontosabb problémákról. Minden megkérdezett fontosnak tartotta, hogy a XV. kerület 2019-ben is elfogadott költségvetéssel, rendben működjék, a helyi egészségügy pedig biztonságban, modernebb eszközökkel és rövidebb várólisták mellett szolgálja az itt élőket. A válaszok alapján a helyiek számára kulcskérdés a köztisztaság, a közbiztonság, az utak, a járdák minősége, a parkolók, a zöldfelületek bővítése, a játszóterek modernizálása, ezért elengedhetetlennek tartják a fejlesztéseket ezeken a területeken, és ragaszkodnak a XV. kerület hagyományos nyári táboraihoz és ünnepségeihez is.

Nem értik

Az utcafórumokon kiderült az is, a megkérdezettek tisztában vannak azzal, hogy egyelőre nincs elfogadott 2019-es költségvetése az önkormányzatnak, és nem értik a nemmel szavazó Fidesz-KDNP-s képviselők, valamint a független, tartózkodó képviselők magatartását. Nem találnak magyarázatot arra sem, hogy a büdzsét foggal-körömmel elutasító képviselők miért nem hallják meg a civilek és az önkormányzati közalkalmazottak szavait.