Menu

Sikeres kerületi dartsosok

2005.03.17.

Szombaton volt a Maglódi úti Kontakt Darts és Biliárd Centrumban az Országos Darts Diákolimpia, melyen a XV. kerületi dartsosokat 26 diák képviselte három korcsoportban.

Vámosi Lászlóné, az utánpótlás válogatott edzője és egyben a Kavicsos DSE dartsedzője elmondta, nagyon büszke mind a kerületi diákokra, mind a programon való részvétel arányára.
-Nagyon sikeres volt a verseny, még soha ilyen sok diák nem gyűlt össze (közel száz fő) az Országos Darts Diákolimpián az ország különböző területeiről.
Afonyi László, a Magyar Darts Szövetség elnökségének tagja, aki egyben a Miskolci Városi Sportközpont igazgatóhelyettese is, szintén örömének adott hangot, hiszen elmondása alapján a miskolci versenyen 107 gyerek volt, míg a megyei versenyen ötven fő vett részt. Közülük harminc diák jött el az országos megmérettetésre.
Az országos verseny a versengés mellett azt a célt is szolgálta, hogy minél többen ismerkedjenek meg e sportággal, s az utánpótlás megfelelő legyen. Így az országos versenyre nemcsak az egy-egy területről továbbjutók érkeztek, hanem meghívás alapján is bekerülhettek a legjobbak.
Budapestről a korcsoportok első hat helyezettje mellett nyílt benevezés útján is versenghettek a diákok ezen a kora tavaszi napon.
Így tizenöt dobóálláson küzdöttek meg egymással a 8-18 év közöttiek hagyományos steel szakágban (vagyis nem elektromos táblán). A verseny előtt sorsolás döntött, hogy ki kivel játszik. A mérkőzés két nyert játszmára folyt, dupla KO vigaszágas rendszerben. A legkisebbek – a 11 év alattiak – high scorban küzdöttek (hét körön keresztül felfele számolva, a nagyobb dobott pontérték győzött, míg a nagyobbak – a 12-15 év közöttiek – 301 sima kiszállóban illetve – a 16-18 év közöttiek – 501 sima kiszállóban játszottak. Az utóbbi két korcsoportban a döntőben dupla kiszálló döntött a sorrendben.

A letölthető