Menu

5. KASZINÓ – TOJÁS ÉS…

2005.03.15.

Március 11-én pénteken nyüzsgő csoportok utaztak Újpalotára. Legtöbben a Vásárcsarnoknál szálltak le a járművekről. Na, – gondolhatta bárki – jó forgalma lesz ezen a pénteken is a piacnak! De nem. Elsiettek a piac mellett és egyenesen a Kontyfa utca 3. szám alatt található Idősek Klubjába mentek.

Gyülekeztek a Klubok csapatai az első tavaszi vetélkedőre. Örömmel köszöntötték egymást az idősek, akik ezen a héten számos programon találkoztak már.
-Hétfőn együtt énekeltek az Arany János utcai klubban.
-Kedden a Kontyfa Idősek Klubjában nőnapi ünnepség és kezdőknek tánctanfolyam volt. Este pedig az MSZP meghívására a Csokonai Művelődési Központban nőnapi műsort néztek meg.
-Szerdán az Arany János utcai klubban színjátszó kör, gyógytorna, névnapi ünnepség, nőnapi ünnepség és a tánckar foglalkozása volt.
-Csütörtökön az Ady Endre Művelődési Központban az Újpest Színház produkciójában a Meztelen lány című előadásra látta őket vendégül a Polgármesteri Hivatal. A pestújhelyi Idősek Klubjában nőnapi ünnepség volt.

Ezek után felvirradt a péntek, amikor az ELTE rekreáció – testnevelés szakos végzős hallgatók Bősze Júlia tanársegéd vezetésével már a Húsvétra hangoló játékokkal várták Őket.

-Rendkívül gazdag a programkínálat az Idősek Klubjaiban. – mondták a hölgyek és urak egymás szavába vágva.
-Ezúton is szeretnénk megköszönni a Polgármesteri Hivatalban dolgozók közül, akiket illet a nőnapi ajándékot, a színházi előadást.
-Igazi ünnep, ha színházba megyünk. Szeretnénk többször részt venni akár jelmezes főpróbákon is.
-Klubjainkban igazi műhelymunka folyik. Változatosak a lehetőségek, mindenki megtalálja a kedvére való formáját a szabadidő eltöltésének.
-A dolgozók mindig figyelembe veszik a kívánságainkat és igyekeznek teljesíteni.
-Tudjuk, hogy az anyagi lehetőségek nagyon korlátozottak, de ami az emberi tényezőt illeti, csak jót tudunk mondani.
– Kezdünk! – Szólította a helyükre a csapatokat Bősze Zsuzsa szociális munkás. Majd rövid köszönő után: – Bemutatom Balog Eszter, Csanaky Bence, Csontos Nikolett, Fecskés Orsolya, Gál Boglárka, Kókai Nikoletta, Szabó Mária, Szilárdi Miklós és Szmolka Tamás végzős hallgatókat. Ők lesznek a mai játékmesterek!

A játékvezető, Fecskés Orsi folytatta: – Kaszinó ez a játék, mert sokféle feladatban lehet kísérletezni. Tojás azért, mert kicsit már a húsvét felé kacsintunk vele.
Aktivitásra példát adva a játékvezető fiatalok dallal kezdték a délelőtti programok sorát.
Mindegyik hallgató ismertette az általa kitalált és vezetett játékot és a szabályokat. A csapateredménybe beszámító játékok az alábbiak voltak:
Éneklés – ezt az Arany Klub csapata nyerte, hiszen köztük van a legtöbb énekkaros.
Kvíz – a 15 kérdésből, mely március 15-tel volt kapcsolatos minden csapat 14-et tudott, tehát egyenlő volt az eredmény.
Activity – győzött az Arany Klub, de a többi csapat is csak egy hajszállal maradt le.
Célbalocsolás – szódásüveggel. Nagy derültséget keltett, ahogy a résztvevők távolról megpróbáltak a poharakba találni! Jó edzés volt a húsvéti locsolkodáshoz! Igaz, hogy nemcsak a férfiak próbálkoztak. Győzött az Arany Klub.
Tojásfújás – Arany és Kontyfa Klub vállvetve lett első. A három tojást ők lyukasztották és fújták ki elsőként.

Ezek után egyszerre több feladatból lehetett választani.
A csapatversenyhez számított még a szendvicskészítés, jellemzően húsvéti alapanyagokból. Ennél többen jeleskedtek a fogyasztásban, mint a készítésben, de a fiatalok jó ötleteket kaptak az otthoni készülődéshez. Az elkészült vendégváró falatok közül a pestújhelyi Klub asztalán lévők nyerték meg leginkább a szigorú zsűri tetszését.
Az elkészített ?tojásfa? asztaldíszek közül, bár mindegyik nagyon dekoratív és ötletes volt, a Kontyfa Klubé kapta a legtöbb pontot.
Végül a „vers a tojáson” feladatot ismét a Kontyfa Klub nyerte, a szép kivitelért és az ötletes rigmusért.
Összesítésben az Arany Klub csapata nyerte a versenyt, a második helyen holtversenyben végzett a Kontyfa és a pestújhelyi Klub.
Ezúttal az egyéni játékok kissé háttérbe szorultak, hiszen „csak” a legszebb tojás oklevelet lehetett elnyerni szép tojás festésével, valamint asztalitenisz, darts és kosárra dobás bajnokot avattunk.

Zárásként ismét felcsendült a dal, amit a sok résztvevő énekelt, hogy ezzel is emlékezetessé tegye az együtt töltött délelőttöt.

A versenyek helyezettjei oklevél – jutalomban részesültek, valamint az egyéni versenyzők zsákbamacska ajándékot, a csapatok déligyümölcsöt kaptak.

-Nagyon jó volt ez a nap is. Az elmúlt alkalommal süteménykészítés volt a feladat, most szendvicskészítés, vajon mi lesz legközelebb? Janikovszky Évával mi is elmondhatjuk: Velünk mindig történik valami. Jó nekünk.!?
-Szeretettel várunk a Klubokba minden érdeklődő nyugdíjast.
-Köszönjük a Klubvezetőknek: Kató Zsuzsinak, Csiki Rózsikának és Vágó Katinak, valamint a szervező gondozónőknek: Vörös Marikának és Kiss Zsuzsinak, hogy velünk együtt játszottak.
-Köszönjük Bősze Zsuzsa szociális munkásnak valamint az ELTE hallgatóinak és tanárának a munkáját, a sok jó ötletet, mellyel megmozgatták a fantáziánkat és (rekesz)izmainkat.
-Köszönjük az ESZI ajándékát.
-Köszönjük a vendéglátást a Kontyfa Idősek Klubja dolgozóinak és vezetőjének Vágó Katinak. Elnézést, ha túl nagy felfordulást okoztunk.