Menu

Kiállítás a kreatív pedagógusok alkotásaiból

2005.03.10.

Kedden dr. Pálinszky Antal, alpolgármester nyitotta meg a Kozák téri Közösségi Házban a december 9-én rendezett „Pedagógusok kreativitási vetélkedőjén” készült alkotásokból álló kiállítást. Ez a vetélkedő harmadik alkalommal került megrendezésre, ahol a tíz csapat között a nyolc kerületi mellett szerepelt egy pécsi és egy XVI. kerületi.

Ahogy a házigazda, Tóthné Bezerédi Erika, a Kozák téri Közösségi Ház vezetője köszöntőjében elmondta, a legutóbbi vetélkedőn Balassi Bálint születésének 450. évfordulójára emlékezve- a reneszánszhoz, török időkhöz, végvári élethez kapcsolódtak a feladatok s így ennek megfelelően a kiállított művek is erről szólnak.

A megnyitón többek között részt vettek a kerületi oktatási intézmények szabadidő felelősei is, akiket az alpolgármester úr a nőnap alkalmából köszöntött, majd elmondta, hogy a kreativitást ő is nagyon fontosnak tekinti, ám ha valaki nem ismeri a tényeket, akkor kevés a kreativitás.
-Gondolom, hogy akik ezeket a bemutatásra szánt alkotásokat készítették, munkájuk közben örömüket lelték ebben. Ezek után én is azt kívánom, hogy Önök is élvezettel tekintsék meg ezt a kiállítást – mondta megnyitó szavai végén dr. Pálinszki Antal.

A kiállított művek között a látogató megtekintheti a vetélkedőn sorra került feladatokat is, hiszen ezzel együtt teljes csak a kiállítás. Így terveztek decemberben a pedagógusok korabeli végvári makettet, egy reneszánsz kori nemes család címerét, üvegablakot díszítettek festéssel, Móricz Zsigmond A török és a tehenek c. vers szereplőit bábfigurák elkészítésével jelenítették meg és elkészítettek egy korabeli receptkönyvet, amelyben szerepelt egy előétel, egy főfogás és egy desszert, mindezt stílusos betűkkel írták meg és könyvbe fűzték.
Mindemellett a verseny végeredménye is látható a helyszínen, ám mindezt a honlap olvasóival is megosztjuk, hogy kikre lehetünk büszkék:

1. „5 muskétás” (Hartyán NOK- Hartyán Óvoda, Nádastó park 2)
2. „Aranykéz” (Czabán Általános Iskola és Óvoda)
3. „Száraz nádirigók” (Száraznád NOK- Neptun utcai egység)
4. „Fasorai vitézek” (Hősök fasora Általános Iskola /XVI.kerület/)
5. „Apróka” (Apáczai Nevelési és ÁMK (Pécs)
6. „Mézes Óvoda serege” (Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda)
7. „Mákvirágok” (Száraznád NOK- Molnár Viktor utcai óvoda)
8. „A fa a Hétholdas Pagonyban” ( Kontyfa Általános Iskola és Óvoda – Micimackó óvoda)
9. „Bújócskázó Manókák (Pestújhelyi NOK)
10. „Madonnák” (Szent Korona Általános Iskola és Óvoda)

A kiállítás március 19-ig tekinthető meg a közösségi házban a Gábor Áron utca 58/c szám alatt.