Menu

Ünnepi forgatag, súlyos kérdések

2019.04.23.

Folytatódott a polgármester utcafórum-sorozata: csütörtök délelőtt az Újpalotai vásárcsarnoknál tájékoztatta Németh Angéla az érdeklődő járókelőket a kerületben kialakult helyzetről. És a lakosok is elmondták gondjaikat.

A mindig forgalmas buszmegálló és a piac bejárata között beszélgetett Németh Angéla bő egy órán keresztül azokkal a kerületiekkel, akik a húsvét előtti sietésben is szántak néhány percet a helyi közéletre. Az oldott hangulatú utcafórumon nemcsak kérdezhették az egyelőre költségvetés nélkül működő városrész első emberét a kialakult helyzetről, hanem ők is elmondhatták észrevételeiket Németh Angélának és a Polgármesteri Hivatal vele együtt érkezett munkatársainak.

A beszélgetésekből kiderült, minden érdeklődő hallott arról, hogy egyelőre nincs elfogadott költségvetése a XV. kerületnek. A mindennapok problémái között a közbiztonságot és köztisztaságot említették többen. Utóbbi kapcsán több lakos konkrétan mutatta a közeli buszmegálló koszos állapotát. A polgármester ígéretet tett rá, hogy felszólítják a megállókat kezelő fővárost, valamint a BKK-t, hogy tegyenek rendet a vásárcsarnoknál. Amennyiben ez nem történik meg, a XV. kerület saját költségén elvégzi a szükséges takarítást és kiszámlázza azt a fővárosnak.

A polgármester mellett Tóth Imre alpolgármester és Hajdu László, a kerület országgyűlési képviselője is eljött az utcafórumra.

A Polgármesteri Kabinet dolgozói is kérdeztek a járókelőktől: az érdeklődők a kerületi konzultáció kérdéseire adott válaszaikkal is elmondhatták véleményüket arról, melyek az önkormányzat előtt álló legfontosabb, legsürgetőbb feladatok.

Az utcafórumok sorozata húsvét után folytatódik.