Menu

A költségvetésről egyeztettek

2019.04.18.

Németh Angéla tovább keresi a megoldást a 2019-es büdzsé ügyében – a Fidesz frakcióvezetője nem válaszolt a polgármester meghívójára.

A 2019-es költségvetés újabb képviselő-testületi elutasítása miatt Németh Angéla április 10-én újabb egyeztetésre hívta a frakcióvezetőket és a frakcióval nem rendelkező képviselőket.

A polgármester invitáló levelében azt írta, bízik benne, hogy „a többség – mérlegelve a kerület érdekét – mégiscsak kész alakítani, befolyásolni és meghozni a döntést.” Ezért „teljes nyitottsággal” hívta össze az újabb egyeztetést, amely időpontjára – figyelve a korábbi észrevételekre – három lehetőséget is megjelölt. Németh Angéla külön kérte a képviselőket, hogy fejtsék ki véleményüket, és hozzanak olyan javaslatokat, amely a költségvetést elfogadó, igen szavazatok feltétele, és „amelyet a megegyezés szándékával fog megvizsgálni.”

Németh Angéla meghívását elfogadta Szilvágyi László (LMP), Legárd Krisztián (RÁTE-DK-Liberálisok), Victorné dr. Kovács Judit (Polgári Jobboldaliak a Kerületért), Bodó Miklós (független), és Móricz Eszter (független) képviselők. Szilvágyi László április 15-én, Legárd Krisztián április 16-án, míg Victorné dr. Kovács Judit, Móricz Eszter és Bodó Miklós április 17-én egyeztetett a kerületi költségvetési javaslatról a polgármesterrel.

Sajnos dr. Pintér Gábor, a héttagú Fidesz-KDNP frakció vezetője válaszra sem méltatta a polgármester meghívását – annak ellenére, hogy korábban az egyeztetést hiányolta, valamint a megbeszélések időpontját is kifogásolta.

Németh Angéla április 10-i levele:

„Tisztelt Címzett!

Őszinte sajnálatomra 2019. április 9-én ismételten elutasította a képviselő-testület az önkormányzat 2019. évi költségvetését.

Bízva abban, hogy a többség – mérlegelve a kerület érdekét – mégiscsak kész alakítani, befolyásolni és meghozni a döntést, teljes nyitottsággal ismét egyeztetésre hívom Önt:

  • 2019. április 15. 13.00 – 16.00 vagy
  • 2019. április 16. 16.00 – 18.00 vagy
  • 2019. április 17. 15.00 – 18.00 óra

közötti időpontban.

A helyszínen bemutatjuk a tervezet összefüggéseit és részleteit egyaránt, de lehetőség lesz arra is, hogy Ön is kifejtse véleményét, javaslatát.

Külön kérem, hogy hozzon olyan javaslatot, amely az Ön – költségvetést elfogadó – igen szavazatának feltétele és amelyet a megegyezés szándékával fogok megvizsgálni.

Budapest, 2019. április 10.

Megtisztelő visszajelzését várva:

Tisztelettel:

Németh Angéla
polgármester

Fotó: Vargosz/XV Média