Menu

Komplex képzőművészeti verseny

2005.02.27.

Az elmúlt másfél hétben zajlott a kerületi komplex képzőművészeti verseny két helyszínen és két korcsoportban. Maga a verseny azért kapta a komplex elnevezést, mivel a versenyre egy-egy szoborral nevezhettek be a gyerekek, s a program helyszínen helyben egy grafikát és egy színes alkotást kellett készíteniük, tehát alkotókészségük, kreativitásuk sokszínűségét mutathatták be.

Az alsó tagozatosoknak szóló első fordulót február 15-én rendezték meg a Czabán Samu Általános Iskolában, míg a felső tagozatosok versenye a Pestújhelyi Közösségi Házban zajlott február 22-én a Hubay Jenő Zeneiskola képzőművészeti szakága és a PeKH közös szervezésében. Az utóbbi helyszínen a versenyre benevezett tanulók közül a helyszínen az 5.-6. osztályosok egy szabadon választott témát vagy a természet utani tanulmányt készíthették el, a 7.-8. osztályosok pedig több csendélet téma közül választhattak.

A kisebbek versenyén a Czabán iskolában közel 40 fő vett részt, a 10-14 éves korosztály ifjú alkotóművészei pedig majdnem ötvenen voltak. Az alkotások elkészítésére a helyszínen 3 x 45 perc állt rendelkezésükre a gyerekeknek. A verseny színvonala nagyon jó volt és ugyancsak elmondható a hangulatról is, hogy nagyon kellemes volt.

– Az alkalom nagyon jó volt arra, hogy a kerületi rajz munkaközösség pedagógusai szakmai beszélgetést folytathassanak egymással – mondta Kissné Breczek Margit, a Hubay Jenő Zeneiskola képzőművészeti szakágának pedagósusa, aki Szepesiné Bercsényi Éva, a Czabán Általános Iskola és Óvoda pedagógusával és egyben a munkaközösség vezetőjével közösen szervezte meg a komplex képzőmnűvészeti versenyt.

A szakmai zsűri értékelése pedig jövő hét kedden, március 1-jén lesz, s ezután napvilágot lát, hogy ki milyen ügyesen alkotott a verseny folyamán.