Menu

Királyok és királynők Rákospalotán

2019.04.09.

Nyolcadszor rendezte meg az Észak-Pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület Palota Sakk szakosztálya a RÉGIÓ Játék Rákospalota Kupa gyermek sakkversenyt.

Április 6-án, szombaton nyolcadik alkalommal rendezte meg az Észak-Pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület Palota Sakk szakosztálya a RÉGIÓ Játék Rákospalota Kupa gyermek sakkversenyét. Az önkormányzat elfogadott költségvetés híján pénzzel idén nem tudott segíteni, de az eszközök és a helyszín biztosításával hozzájárult az esemény megrendezéséhez. A támogatók révén minden résztvevő kapott ajándékot, így a több mint 150 gyermek elégedetten, szép emlékekkel távozhatott Rákospalotáról.

A FIDE rapid főversenyen részt vett a 11 éves Gaál Zsóka Európa-bajnok sakkozó is, aki magabiztos játékkal, százszázalékos teljesítménnyel meg is nyerte a versenyt. A legjobb hölgyversenyző is ő lett, így a rendkívüli sakktehetség két díjat is hazavihetett. Az Észak-Pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület Palota Sakk szakosztályának játékosa Kaláka Bendegúz a legkisebbeknél harcolt ki bronzérmet, a sportszervezet egy legjobb leány címet is szerzett a C csoportban, és díjazott lett még további három sakkozójuk.